Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

20-27/10 επιδημιολογική εστία η περιοχή μας

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας "Το Βήμα", όπου παρουσιάζει τον χάρτη των ενεργών κρουσμάτων σε όλη τη χώρα όπου φαίνεται η πυκνότητα των σχετικών διαγνώσεων στην Αττική, η Βάρκιζα η Βούλα και η Βουλιαγμένη είναι από τις επιδημιολογικές εστίες με αρκετά μεμονωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην περιφέρεια της Αττικής.

Ειδικότερα, περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, η Κηφισιά, η Αγία Παρασκευή, τα Μελίσσια, η Βάρκιζα, η Βουλιαγμένη και η Βούλα, η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη, η Λούτσα, η Κερατέα, η Ανάβυσσος, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος, η Σαλαμίνα αλλά και η Αίγινα εμφανίζονται το επταήμερο 20-27 Οκτωβρίου επιδημιολογικές εστίες, σύμφωνα με τον σχετικό «χάρτη» διασποράς που παρουσιάζει η εφημερίδα«Το Βήμα».

attica

Πηγή: To Βήμα

Μάλιστα η συσσώρευση των κρουσμάτων στα παραλιακά προάστια, στην ανατολική Αττική κι ορισμένες «ζώνες» με διαγνώσεις για κορωνοϊό στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, στο Λαύριο, στο Σούνιο κι αλλού προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη στους ειδικούς. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ταυτοποίηση του αυξημένου αυτού αριθμού κρουσμάτων ενδεχομένως να οφείλεται και στην αυξημένη συχνότητα των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά, στην πρωτεύουσα και τις περιρρέουσες περιοχές της πλέον συγκεντρώνεται κατά μέσο όρο το 25-27% των κρουσμάτων όλης της χώρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων είναι τα 40 χρόνια, ενώ τα θετικά τεστ στο κέντρο της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί στο 5,7%, δηλ. περίπου 85 κρουσμάτα ανα 100.000 κατοίκους.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας.

Ενημέρωση για θέματα τοπικά, υγείας και lifestyle

Social Link