Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Η ιδιωτικοποίηση του Αστέρα, δεν είναι η πρώτη σοβαρή απειλή για την περιοχή της Βουλιαγμένης

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Διονυσόπουλος - γνωστός ως ιστορικός αλλα και για το έργο του στην περιοχή της Βουλιαγμένης - ενημέρωσε το σώμα των συμβούλων για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή "Μεγάλο Καβούρι" και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων της εν λόγω περιοχής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διονυσόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντέλλου όσον αφορά "τί ήταν αυτό, το οποίο τελικά συνέβη ούτως ώστε αυτά τα πράγματα που πετύχατε μόνος σας, σήμερα να τα νέμεται η πόλη και να τα διαφημίζει στα δημοτικά συμβούλια η Δημοτική Αρχή", ο κ. Διονυσόπουλος δήλωσε ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται η συγκεκριμένη περιοχή!".

 

 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις όσες προσπάθειες είχαν γίνει όλο αυτό τον καιρό απειλόντας τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής δήλωσε ότι:

"Η τελευταία σοβαρή απειλή είχε εμφανισθεί το 1996, με την υπογραφή της τότε Δημοτικής Αρχής με τον Οργανισμό της Αθήνας για να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός."

Ο κος Διονυσόπουλος επιδεικνύοντας αντίγραφο της τότε προγραμματικής σύμβασης με ημερομηνία 22-04-1996 αλλά και τα πρακτικά της 7ης τότε συνεδρίασης του Δ.Σ. Βουλιαγμένης με ημερομηνία 08-04-1996, ανέφερε λεπτομέρειες της τότε προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του τότε Δημάρχου και του Οργανισμού της Αθήνας για την αξιοποίηση της περιοχη στο "Μεγάλο Καβούρι".

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο κ. Διονυσόπουλος η τότε σύμβαση - την οποία κατήγγειλε ο ίδιος στον Οργανισμό της Αθήνας αλλά και στο ΥΠΕΧΩΔΕ - προβλεπόταν:

  • ανέγερση 3 συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνοτο εστιατορια, αναψυκτήριο, ζαχαροπλαστείο κ.α.
  • camping απροσδιόριστης έκτασης,
  • 6 γήπεδα τεννις, με αποδυτήρια, WC κ.α.
  • 2 γήπεδα μπασκετ με αποδυτήρια, WC και γραφεία συνολικού εμβαδού 125τ.μ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Διονυσόπουλος αναφερόμενος στα πρακτικά της τότε συνεδρίασης του Δ.Σ. Βουλιαγμένης έκανε λόγο και για πρόταση έγκρισης "λιμενισμού ιπτάμενων δελφινιών στη μαρίνα της περιοχής".

Όλα αυτά όπως είναι εύκολα αντιληπτό, προκάλεσαν την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ. Παντελή Κασιδόκωστα ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του αδελφού του - τέως Δημάρχου Γρηγ. Κασιδόκωστα. Ωστόσο, ο κ. Διονυσόπουλος του απάντησε χαρακτηριστικά ότι "η ιστορία είναι ιστορία είτε είναι ο αδερφός σου είτε ο Πάπας της Ρώμης!".

Πως όμως απο τότε, σήμερα τελικά εξασφαλίσθηκε η αναγνώριση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής?

Ο κ. Διονυσόπουλος είπε:

"Αυτή λοιπόν ήταν η κατάσταση τότε και έρχεται κάποια στιγμή - και είναι προς τιμήν του, όταν ήταν Δημαρχεύων - ο Πανάς, ο οποίος γνωρίζοντας τις προσπάθειες που έκανα εγώ εκεί τόνιζε ότι είναι αρχαιολογικός χώρος, ότι θα έπρεπε να σωθεί, ότι θα έπρεπε να αναδειχθεί.

(...) Τότε λοιπόν, σταμάτησε αυτή η προσπάθεια αλλά η απειλή υπήρχε. Επαναλαμβάνω, μέχρι που εγινε Δήμαρχος ο κ. Πανάς, ο οποίος γνωρίζοντας τις προσπάθειες που έκανα με κάλεσε στο γραφείο του, είναι προς τιμήν του. Και μου είπε κ. Διονυσόπουλε τί θέλετε να κάνουμε εδώ. Και του είπα δάσος και αρχαιολογικό χώρο. Αυτό και τίποτε άλλο!".

Η υποστήριξη στο όνομα του κ. Πανά δεν οφείλεται σε υποψηφιότητα του κ. Διονυσόπουλου με το ψηφοδέλτιο του κ. Πανά.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Καπετανέα, ο κ. Διονυσόπουλος αρνήθηκε την υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο του κ. Πανά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.