Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

4 τελικά οι δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Τέσσερις είναι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.».

Βασιζόμενοι στο δελτίο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ τα ονόματα των εταιρειών / κοινοπραξιών είναι:

  • Κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD
  • JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV
  • LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A
  • PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan.

Στην επόμενη συνεδρίαση το ΤΑΙΠΕΔ με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. θα αποφασήσει για την εγκυρότητα των υποβαλλόμενων προσφορών και θα προβεί αντίστοιχα στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι επενδυτές?

Σας παραθέτουμε συνοπτική περιγραφή για το κάθε σχήμα σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ":

  • Colony Capital, στο οποίο συμμετέχει η Dolphin Capital Investors (DCI) του Μίλτου Καμπουρίδη

Η Colony Capital είναι μια αμερικανική εταιρεία με ευρεία παγκόσμια παρουσία και αντίστοιχη υποδομή σε εννέα χώρες με ένα ισχυρό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Στο σχήμα που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό συμμετέχει με μειοψηφικό μερίδιο και η Dolphin Capital του επιχειρηματία κ. Μ. Καμπουρίδη. H Colony έχει επενδύσει σε ποικίλα και σύνθετα επενδυτικά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts». Επίσης ήταν ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, του «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Αφού το ανακαίνισε, το πούλησε στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ.

  • AGC JERMYN STREET IV

Είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Συμμετέχει σε επενδύσεις που αφορούν τόσο αμιγώς την κτηματαγορά (real estate) όσο και πρότζεκτ που είναι σχετικά με το real estate. Τα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από σχήματα με έδρα το Aμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Η Dogus Holding είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρκικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων με συμμετοχές στον τραπεζικό, κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Η Dogus ελέγχει μερίδιο 18% στις μαρίνες στην Τουρκία και έξι μαρίνες στην Κροατία. Το 2012 συνέστησε μια εταιρεία joint venture με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για επενδύσεις σε μαρίνες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της μαρίνας του Φλοίσβου.

  • LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A\

Η Lamda Development, συμφερόντων του έλληνα επιχειρηματία Σπύρου Λάτση. Συμμετέχει στους διαγωνισμούς για το Ελληνικό, και την Αφάντου και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 105.000 τ.μ. και έξι συγκροτήματα γραφείων συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 70.000 τ.μ.

  • PLEPI HOLDINGS LTD

Ο όμιλος Olayan είναι ένας παγκόσμιος πολυσχιδής όμιλος στο σχήμα του οποίου συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του έλληνα επιχειρηματία Αχ. Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία. Ο όμιλος Olayan είναι από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, με στρατηγικές συμμετοχές σε πολλές παγκοσμίως σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley. O όμιλος είναι επίσης μεγάλος επενδυτής στην Chipita και έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν. Μάλιστα, τέτοια είναι η σχέση του με την Ελλάδα που διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Αθήνα.