Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

BAΡΗ

Yποχώρησε η στάθμη της θάλασσας στη Βάρκιζα

Όσοι επισκέπτονται το λιμάνι της Βάρκιζας τον τελευταίο μήνα έχουν παρατηρήσει μια νέα "παραλία", η οποία ουσιαστικά προέρχεται από την υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας.

Περισσότερα...

Σκουπίδια στην Παραλία Βάρκιζας: θέμα στα social media

Τα σκουπίδια στην Ανατολική παραλία της Βάρκιζας και η ελλιπής μέριμνα κυρίως από μέρους της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό της φαίνεται ότι δεν ενοχλεί πλέον μόνο τους κατοίκους της περιοχής που δημοσιεύουν αντίστοιχες φωτογραφίες στα social media της περιοχής αλλά και όσους επισκέπτονται την πόλη μας για έναν ανοιξιάτικο περίπατο...πόσο μάλλον όταν οι επισκέπτες της περιοχής είναι και γνωστοί δημοσιογράφοι με αρκετούς "φίλους" και στα social media..!!

Περισσότερα...

Καθαρισμός της Ανατολικής Παραλίας της Βάρκιζας

Ο Δήμος Βάρης σε συνεργασία με την HELMEPA και την OSG Ship Management Ltd (GR) συμμετέχει και φέτος στο Διεθνή Καθαρισμό των Ακτών ο οποίος διοργανώνεται από την Οργάνωση Ocean Conservancy, παγκοσμίως.  Την Ελλάδα, εκπροσωπεί επισήμως η HELMEPA η οποία συντονίζει όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, που συμμετέχουν στον καθαρισμό των ακτών και συγκεντρώνει τα τελικά στοιχεία (εταιρείες που συμμετέχουν, ποσότητες και είδος σκουπιδιών κατά τη διαδικασία της αποκομιδής κ.λπ.), που προκύπτουν από τη διοργάνωση αυτή. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι ο καθαρισμός των ακτών και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος σε θάλασσες και ακτές καθώς και η μετάδοση του μηνύματος της ευαισθητοποίησης των πολιτών στην εθελοντική δραστηριοποίηση για την προστασία του φυσικού, αισθητικού και βιολογικού πλούτου, που πηγάζουν από αυτά.

Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή Βάρης καλεί όλους τους δημότες-πολίτες της Βάρης στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 να συμμετάσχουν στην εθελοντική αυτή προσπάθεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί για τον καθαρισμό της Ανατολικής Παραλίας της Βάρκιζας.
Στον καθαρισμό θα συμμετέχει και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Βάρης.
Ο Δήμαρχος της Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας καλεί να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ανατολικής ακτής της Βάρκιζας (δίπλα από τον ΝΑΟΒΒ) τους πολίτες - δημότες, τους φορείς - Συλλόγους της περιοχής καθώς και τα σχολεία.

Έντονο το πρόβλημα της βαμβακίασης στη Βάρκιζα

Έντονο φαίνεται να είναι το πρόβλημα της βαμβακίασης στην παραλία της Βάρκιζας. Περπατώντας στο πλακόστρωτο του λιμανιού, παρά την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου δε θα μπορούσαμε να μη προσέξουμε τα σημάδια της βαμβακίασης στο φρεσκοκομμένο γρασίδι.

vamvakiasi_01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα...

Νέα πυρκαγιά στη Βάρη

Στο 27ο χλμ Βάρης - Κορωπίου, ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή "Προφάρτα". Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με περισσότερα απο 10 αυτοκίνητα καθώς επίσης γίνονται και προσπάθειες εναερίως με τη βοήθεια ενος ελικοπτέρου. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.