Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

1η Μαίου ξεκινούν τα έργα στην Υδρούσα

Έχει αρχήσει η αντίστροφη μέτρηση πλέον για να μετατραπεί η Υδρούσα, το νησάκι απέναντι απο τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σε ένα "τεράστιο περιβαλλοντικό πάρκο' όπως λένε οι νέοι επενδυτές του.

Με αφορμή την οικογενειακή φωτογράφιση που παρέθεσαν οι κ.κ. Νεκτάριος Νικολόπουλος και Κατερίνα Λάσπα στο περιοδικό You, δίδεται και πάλι δημοσιότητα στο νέο επενδυτικό έργο στην Υδρούσα.

 

Πηγή φωτογραφίας: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Εμπνευστής του εγχειρήματος ένας οδηγός του ΟΑΣΑ, ο κ. ο Μιλτιάδης Αλαμανής - που αγόρασε το 1941 το νησί από ιδιώτες που το κατείχαν από τον 19ο αιώνα. Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως σε πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις, είχε διεκδικήσει το νησί, όμως τελεσίδικα αυτή η μάχη έληξε υπέρ των ιδιωτών, το 1962, με απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε τις κρατικές απαιτήσεις. Οι ιδιοκτήτες, κουρασμένοι από τη δαπανηρή μάχη και αδιαφορώντας για την τύχη της έκτασης, αποφάσισαν να δωρίσουν αυτό το νησί στον Κώστα Σελίμη με την ευχή "να το κάνει ό,τι νομίζει".

Από τοτε ξεκινά και ο αγώνας δρόμου του κ. Σελίμη με τη γραφειοκρατία.  Από το 1990 και για 24 χρόνια, το νησί είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Παρανόμως είχαν χτισθεί και παράγκες σε αυτό, ενώ έφτασαν μέχρι του σημείου να διαπράττουν σατανιστικές τελετές ή να μεταβαίνουν εκεί ναρκομανείς με μικρά πλοιάρια επειδή δεν υπήρχε φύλαξη.

Με Προεδρικό Διάταγμα το 2004 δόθηκε το περιθώριο για την αξιοποίηση της περιοχής ώστε να υπάρξει πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο. Ο κ. Σελίμης πείθοντας τους καθηγητές για το όραμα του, εξασφάλισε τη συμπαράσταση και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Βασικός στόχος η ανάδειξη της περιοχής σε χώρο βιοποικιλότητας, την ανάγκη καθαρισμού του νησιού από τα απορρίμματα που το είχαν κατακλύσει και τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού και αναψυχής για το αθηναϊκό κοινό. 

Οι νέοι επενδυτές ελπίζουν να μετατραπεί η Υδρούσα σε ενα "experience island"!

Για τη σύνδεση της Υδρούσας με την παραλία, ο επιχειρηματίας έχει αγοράσει δύο πλοιάρια που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το λιμανάκι στο Ασκληπιείο Βούλας απέναντι.