Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα

Με μισή ώρα καθυστέρηση από το προγραμματισμένο ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις στους υπουργούς του για τις συμπεριφορές τους.

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι:

  1. η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,
  2. η αποκατάσταση του κύρους της χώρας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού,
  3. η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και
  4. οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί το πελατειακό κράτος.

"Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει δύσκολο έργο" τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός έχει μεγάλες προσδοκίες από την παρούσα κυβέρνηση".

"Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει άλλες εξαρτήσεις πέρα από τους ίδιους τους πολίτες" ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός διευκρινίζοντας στους υπουργούς "ότι η εξουσία που μας ανατέθηκε ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν, δηλαδή στον ελληνικό λαό" και υπογράμμισε την ανάγκη να επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, στις σπατάλες και στη διαφθορά και "να μην ξεχάσουμε ότι ο λαός υποφέρει. Ο λαός, απαιτεί να ματώσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του".

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως το κυβερνητικό έργο και να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας και κυρίως να στηριχθούν οι αδύναμοι.