Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Στο παρά πέντε, το Δ.Σ. ψήφισε ενάντια στην αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. η Δημοτική Αρχή υπέβαλλε ψήφισμα για το σχέδιο της πώλησης και αξιοποίησης της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Αρκετές ήταν οι ενστάσεις της πλειοψηφίας των παρόντων δημοτικών συμβούλων, όσον αφορά το χρονικό διάστημα που επιλέχθηκε μιας και τα θέματα έχουν προχωρήσει αρκετά και την Παρασκευή 22/11 καταθέτονται οι τελικές προσφορές.

Ο Δήμαρχος κ. Πανάς δικαιολόγησε την επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής, στην εξέλιξη κάποιων άλλων ταυτόχρονων γεγονότων όπως η έκδοση της "Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων) για το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Αστέρα Βουλιαγμένης". Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση της πώλησης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πώληση, ο προσωρινός πλειοδότης θα πρέπει να καταθέσει τα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης, τα οποία θα πρέπει εγκριθούν με ΕΣΧΑΔΑ, δηλαδή με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην επένδυση χωρίς προσκόμματα και να ολοκληρωθεί η καταβολή του τιμήματος.

Κατατέθηκε λοιπόν το ψήφισμα από μέρους της Δημοτικής Αρχής με κύρια χαρακτηριστικά: να μην επιτραπεί η δόμηση ούτε 1τμ, να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον, να μη γκρεμισθούν τα ξενοδοχεία και τη θέση τους πάρουν κατοικίες, να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της περιοχής, να μην λειτουργήσει καζίνο στην περιοχή (μιας και υπάρχει ως ιδέα) και να μην επεκταθει η μαρίνα της Βουλιαγμένης μιας και υπάρχει η άποψη να επεκταθεί ο λιμενοβραχίονας εις βάρος της πλαζ Βουλιαγμένης.

Η πρόταση μετά απο δύο (2) σχεδόν ώρες συζήτησης, ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους εκτος απο τους κ.κ. Νιτερόπουλο, Καπετανέα και Πασακυριάκο δικαιολογώντας ο καθένας το λόγο για τον οποίο δε το ψήφισε.

Ενδεικτικά, ο κ. Καπετανέας δήλωσε τη δυσπιστία του στα κίνητρα της Δημοτικής Αρχής διευκρινίζοντας ότι "οι ευθύνες είναι μεγάλες, αν κύριε Δήμαρχε μπορουσατε να χατε κανει κάτι.." ενώ εξέφρασε την άποψη "μην στέκεστε στον Αστέρα, η Βουλιαγμένη και όλο το παραλιακό μέτωπο θα αδειάσει από τον κόσμο. Στη Βουλιαγμένη, οι συντελεστές και οι αξίες θα ανέβουν 25-30.000 ανά τ.μ. και θα πουλήσουν όλοι τα σπίτια τους στους Καταριανούς".

Αντίστοιχα, ο κ. Πασακυριάκος ανέφερε οτι η συγκεκριμένη πρόταση όπως και άλλη αντίστοιχη που είχε ληφθεί στο παρελθόν θα καταλήξει στο πουθενά ενώ θεώρησε ότι δεν μπορεί να λαμβάνετε μια απόφαση για τον Αστέρα κρίνοντας το μνημονιακό του χαρακτήρα χωρίς να γίνεται αναφορά στους τόσους εργαζόμενους του Αστέρα, που έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Η πρόταση ωστόσο ψηφίστηκε και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος θα διαβιβασθεί στον Πρωθυπουργό, στο ΤΑΙΠΕΔ και στους υποψήφιους επενδυτές.