Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Μουσικό αφιέρωμα στο "Βασίλη Τσιτσάνη"

Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΗΣ, τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη «ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» (1915-2015), με μια εξαιρετική βραδιά-αφιέρωμα στη ζωή  και το έργο του, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα,  που μαζί με τους καλλιτέχνες ταξίδεψε στα μουσικά μονοπάτια του μεγάλου μας μουσουργού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ριφιώτης Χρήστος, αναφέρθηκε κατά την εισαγωγή του σε ένα σύντομο βιογραφικό του Β. Τσιτσάνη και στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβαν οι καλλιτέχνες της βραδιάς που πλαισίωσαν αυτήν την υπέροχη μουσικο-θεατρική παράσταση. (Κείμενα-σκηνοθεσία- ηθοποιία -τραγούδι: Τάσος Αλατζάς, τραγούδι: Τίνα Τράκου, ηθοποιία-τραγούδι: Άλκηστη Ηλιάδη, μπουζούκι: Γιάννης Λαμπράκης, πιάνο: Οδυσσέας Αποστολόπουλος. Μπροστά στα μάτια μας ξετυλίχτηκε η ιστορική μουσική διαδρομή του αξέχαστου και διαχρονικού δημιουργού και για άλλη μια φορά δημιούργησε ψυχική ανάταση σε όλους μας, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος ΒΒΒ κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές στο κοινό.  Οι Αντιδήμαρχοι: Γεωργουλόπουλος Διονύσης και Κάραγιαν Νανά, ο επικεφαλής παράταξης του Δήμου ΒΒΒ, κ. Δημήτρης Δαβάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βάρης κ. Σπύρος Τριβυζάς, κ. Φαίδων Φιορέντζης και η Τοπική Σύμβουλος Βουλιαγμένης κα. Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο ΡΟΒΑΣ» κ. Πέτρος Θανόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» κα Μαριάννα Μαυραγάνη και ο Πρόεδρος του Εκπ. Φυσ. Συλλόγου Χερώματος Βάρης «Ο ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΣ» κ. Φώτης Κούτρας.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν μέσα από αυτή τη μουσική αναδρομή, να ξυπνήσουμε θύμησες στους παλιότερους, να γαργαλήσουμε τα αυτιά των νεώτερων και να επικοινωνήσουμε το πρόσωπο του Τσιτσάνη στον κόσμο, όχι μόνο σαν ένα μεγάλο διασκεδαστή, αλλά αντιμετωπίζοντας τον ως ένα πολύτιμο μνημείο της χώρας μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΗΣ