Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ασκληπιειο της Βούλας

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αποτελούμενο από τους βουλευτές Γιώργο Πάντζα (Αττικής), Αλέξη Μητρόπουλο (Αττικής) και Κώστα Ζαχαριά (Αρκαδίας) επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24/9 την Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, με σκοπό να ενημερωθεί για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω κλινική.

Οι βουλευτές, σε συνάντησή τους με τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Σταυρούλα Παπαδάκου, ενημερώθηκαν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, παρά τα διαβήματα της Διευθύντριας του Παιδιατρικού αλλά και τις εκπεφρασμένες απόψεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, η κλινική λειτουργεί με τη Διευθύντρια και 2 επικουρικούς ιατρούς ενώ 5 οργανικές θέσεις παραμένουν κενές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια της εφημερίας αν και οι υπάρχοντες ιατροί απασχολούνται πέραν του ωραρίου.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, κ. Σταύρο Μονεμβασιώτη, με σκοπό να ασκηθεί πίεση προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η Παιδιατρική Κλινική να στελεχωθεί επαρκώς και να συνεχίσει να περιθάλπει τα παιδιά που κατοικούν στην περιοχή. Η Διοίκηση με τη σειρά της ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχει ζητηθεί να μεταφερθεί Παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Βάρης στο Παιδιατρικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας για την καλύτερη κάλυψη των εφημεριών του Παιδιατρικού Τμήματος. Αίτημα
που δεν αποτελεί λύση, για το λόγο ότι οι όποιες αποσπάσεις ή μετακινήσεις από Νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας και το αντίστροφο, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις προσωπικού, αποδιαρθρώνουν και απορρυθμίζουν το Σύστημα Υγείας και τη λειτουργία του. Απαιτείται λοιπόν, το παιδιατρικό τμήμα του Ασκληπιείου να στελεχωθεί άμεσα με νέο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με πληρότητα στο κλινικό έργο και την αντιμετώπιση επειγόντων και εφημεριακών αναγκών.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., αφού κατέγραψαν τις επιπτώσεις της αποδυνάμωσης του Παιδιατρικού Τμήματος του Ασκληπιείου στην περίθαλψη των παιδιών των συμπολιτών μας, τόνισαν ότι θα υπερασπιστούν στη βουλή το δικαίωμα των πολιτών για δωρεάν και υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας, αλλά και στην τοπική κοινωνία με καθημερινό αγώνα ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου.