Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Οδοντιατρική φροντίδα για ασθενείς άνω των 50

O εξειδικευμένος οδοντίατρος κ. Φώτης Καρβούνης μας ενημερώνει για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλης που χρήζουν οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και μας ενημερώνει για το τί εστί η γηριατρική οδοντιατρική.

"Η γηριατρική οδοντιατρική είναι η παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, και περιλαμβάνει τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των προβλημάτων που σχετίζονται με τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και συνδέονται με την ηλικία των ασθενειών. Με την πρόοδο της οδοντιατρικής, οι άνθρωποι ζουν όλο και περισσότερο έχοντας την φυσική τους οδοντοφυΐα στο στόμα", μας ενημερώνει ο κ. Καρβούνης.

Ερ. Αλήθεια ποιά είναι τα οδοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα άνω των 50ετών?

Απ. "Τα οδοντικά προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της γήρανσης είναι πολλά. Μπορεί να εμφανιστούν σκελετικές αλλαγές, όπως η οστεοπόρωση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μείωση της οστικής μάζας και την αύξηση των καταγμάτων. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τον ασθενή στο να είναι καλός υποψήφιος για εμφυτεύματα ή ακόμα και για την καλή στήριξη της οδοντοστοιχίας. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς επίσης μπορεί να έχουν μία μειωμένη ροή σάλιου, έτσι μετέπειτα προκαλείται ξηροστομία (με όλα τα προβλήματα που προκαλεί αυτή) όπως επίσης η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν για την καταπολέμηση των ασθενειών τους έχουν, πολλές φορές, έναν επιπρόσθετο λόγο στην ξήρανση του στόματος.

Τα νεύρα μέσα στα δόντια υποχωρούν όσο μεγαλώνουμε, έτσι προκαλείται μειωμένη αίσθηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αντιλαμβάνονται την τερηδόνα (χάλασμα) όταν έχει προχωρήσει πολύ. Τα δόντια από τη χρήση έχουν πολλές αποτριβές αυχενικά (στην ένωσή τους με το ούλο) και μασητικά. Ο ηλικιωμένος ασθενής μπορεί να χρειάζεται επίσης να αυξήσει τη συχνότητα των επισκέψεων στον οδοντίατρο από τους 6 μήνες σε κάθε 3 μήνες.

Ερ. Αλήθεια κε Καρβούνη τί είναι το "οδοντικό lifting"?

Aπ. Με το "οδοντικό lifting" αφαιρούμε πολλά χρόνια από την εμφάνισή του ασθενή. Το συγκεκριμένο ”lifting” δεν εμπεριέχει  χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά διευρύνει το χαμόγελο κάνοντας τα δόντια –και τα χείλη- να δείχνουν πιο “χαρούμενα”. Ειδικότερα, με το "οδοντικό lifting" μειώνονται οι ρυτίδες της ρινοχειλικής αύλακας, του άνω χείλους, της γωνίας του στόματος και τα χείλη γίνονται πιο σαρκώδη. Τα δόντια επανέρχονται στο φυσικό τους όγκο, γίνονται πιο λευκά και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την επαναφορά της αρμονίας του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ένα νέο, όμορφο χαμόγελο και χάρισμα κάποια χρόνια νεότητας  στον ασθενή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και το οδοντιατρείο του κ. Καρβούνη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.topsmile.gr αλλά και μέσω facebook στη σελίδα facebook.com/topsmile.gr.

 

http://www.alkyonida-news.gr/el/2010-09-27-05-30-57/679-athina-apergies.html