Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Παιδιατρική Κλινική Ασκληπιείου: θα την αφήσουμε να κλείσει?

Ένα χρόνο σχεδόν πριν, λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση 2012, είχαμε ως πρωτοσέλιδο ένα άρθρο που φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ..με τίτλο "Καλή τύχη σε όλους μας!". Αυτά ήταν και τα λόγια ενος οροθετικού ασθενή HIV σε video του Α. Χατζηστεφάνου που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύτηκε από τη βρετανική Guardian και όλα τα μεγάλα δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Δυστυχώς, η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις άσχημες συνθήκες των νοσοκομείων της χώρας μας και δη της περιοχής μας.

Το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας, το οποίο μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο
Ελευσίνας "ΘΡΙΑΣΙΟ", τις ημέρες που εφημερεύει δέχεται από 22 μέχρι 50 παιδιά απ' τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, έχει απασχολήσει αρκετές φορές την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ακόμη και αν 2000+ υπογραφές γονέων και δημοτών είχαν αποσταλεί με σχετικό υπόμνημα τον Ιούλιο του 2012 στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο και ακόμη και αν ο ίδιος τότε - σύμφωνα με μαρτυρία δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης τότε - είχε δεσμευθεί για την άμεση στελέχωση της συγκεκριμένης κλινικής και την εξασφάλιση της λειτουργίας της...όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι αλλά η κατάσταση χειροτερεύει!

Η Παιδιατρικη Κλινική του Γ.Π.Ν. Ασκληπιείο Βούλας αποτελεί το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό τμήμα για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και των υπόλοιπων γειτονικών περιοχων της Ανατολικής Αττικής.

Οι οργανικές θέσεις του τμήματος ήταν έξι (6) κανονικά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στο Γ.Ν. "Ασκληπιείο Βούλας" μαθαίνουμε ότι "η υποστελέχωση της Κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι από καιρό γνωστή και, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τη μεριά της Δ/ ντριας και των συνδικαλιστικών οργάνων (Σωματείο εργαζομένων, 5μελής ΕΙΝΑΠ), έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν το κλείσιμο της Κλινικής!

Έχουν απομείνει δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία, (η Δ/ντρια), αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους και η δεύτερη είναι επικουρική, δηλαδή με ετήσια σύμβαση!

Από την 1η του μηνός Ιουλίου, η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αποσύρθηκε από τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, εξαιρουμένων του Σαββάτου 6/07 και της Κυριακής 14/07.

Ο δε Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. "Ασκληπιείο Βούλας" μας ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της Κλινικής."

Για το θέμα αυτό υποβλήθηκε ερώτηση και στη Βουλή προς το νέο Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κ.κ. Γιώργο Πάντζα, Κώστα Ζαχαριά, Ανδρέα Ξανθό, Νίκο Μιχαλάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή για το αν"Προτίθεται να ενισχύσει άμεσα την Παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, χωρίς να αποδυναμώσει τις υπάρχουσες δομές υγείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφημερία της κλινικής και κατά συνέπεια να προστατευθεί η υγεία των παιδιών;"

pantzas asklipΣύμφωνα δε με δηλώσεις του κ. Πάντζα - βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ - "Είχαμε ήδη επισημάνει το πρόβλημα από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο. Τις ίδιες επισημάνσεις έχει κάνει επανειλημμένως η Διευθύντρια της κλινικής αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Είναι ντροπή η υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας να θυσιάζεται στο βωμό των μνημονίων".

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο.

Το παρόν έδωσαν οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι κ. Π. Κασιδόκωστας και η κ. Κάραγιαν καθώς και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου.

kasidok asklipΟ κ. Κασιδόκωστας δε δίστασε να σχολιάσει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ως "απαράδεκτη" την "απουσία της Δημοτικής αρχής από τις κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής Βούλας. Ο κύριος Πανάς απέδειξε για ακόμα μια φορά πως προτιμάει να εγκαινιάζει πλατείες και να φυτεύει λουλουδάκια παρά να μάχεται για την υγεία των παιδιών μας".

 

karagian asklΑντίστοιχα και η κα Κάραγιαν μέσα απο τη σελίδα της στο Facebook προέτρεψε τους δημότες και συμπολίτες μας να κινητοποιηθούν αναφέροντας "Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Μην μένουμε στα λόγια. Να διεκδικήσουμε όλοι αυτό που μας ανήκει και αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας!!!!!!!!!!!! Η αδιαφορία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εγκληματική."

Στην ουσία όμως το ζήτημα παραμένει άλυτο και τα παιδιά της περιοχής μας σύντομα δε θα έχουν πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον παροπλιστεί η "μεγάλη" εφημερία της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.