Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

7 Συμβουλές για το πιο λαμπερό χαμόγελο

Ο Οδοντίατρος και Βιοπαθολόγος στόματος κος Ιωάννης Φάκλαρης μας δίνει 7 συμβουλές για ένα λαμπερό χαμογελο.

  1. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό ακόμη και μετά από ένα πρόχειρο "τσιμπολόγημα". Χωρίστε το στόμα σας σε 4 τεταρτημόρια και αφιερώστε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για το καθένα. Να πλένετε τα δόντια σας σύμφωνα με τον τρόπο που σας έχει δείξει ο οδοντίατρός σας και εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό απευθυνθείτε στον γιατρό σας.
  2. Επιλέξτε μια καλή οδοντόκρεμα και μείνετε σε αυτή για τουλάχιστον 6 μήνες. Επιλέξτε ανάλογα με το πρόβλημα που έχετε την κατάλληλη οδοντόκρεμα για αυτό. Οδοντόπαστες που περιέχουν σόδα φαγητού έχουν πολύ καλή αντιμικροβιακή δράση και χαρίζουν καθαρή αναπνοή.
  3. Να μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε την γλώσσα σας με ειδική ξύστρα που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία. Τα βακτηρίδια έτσι θα ελαττωθούν στην ραχιαία επιφάνεια της γλώσσας με τελικό αποτέλεσμα δροσερή αναπνοή χωρίς δυσάρεστες οσμές.
  4. Να χρησιμοποιείται το οδοντικό νήμα ή όταν δεν μπορείτε αυτό τα μεσοδοντικά βουρτσάκια, διότι καθαρίζουν περιοχές που η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί επαρκώς να τα καθαρίσει.
  5. Λευκά δόντια δεν σημαίνουν απαραίτητα υγιή δόντια. Φροντίστε ώστε το χαμόγελό σας να παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια από τώρα. Με την διαδικασία της λεύκανσης είτε αυτή γίνει στο σπίτι ή στο ιατρείο δεν αφαιρούνται τα βακτηρίδια ή τα υπολείμματα των τροφών και κυρίως δεν θεραπεύεται πιθανή βλάβη των ούλων αλλά γίνεται αφαίρεση μόνων χρωστικών που βρίσκονται μέσα στα πρίσματα της αδαμαντίνης.
  6. Μεγάλη σημασία έχει η διατροφή σας. Η διαδικασία της αφαλάτωσης καθώς και της επιμετάλλωσης γίνεται όλο το 24ωρο στα δόντια μας όταν περιβάλλονται από υγιές σάλιο. Η πρόσληψη βιταμίνης C βοηθά στη διατήρηση υγιών ούλων χάρη στην επίδρασή της στα τριχοειδή αγγεία αυτών ελαττώνοντας την διαπερατότητά τους.
  7. Χρησιμοποιείται το κατάλληλο για εσάς στοματικό διάλυμα ως τελικό συμπλήρωμα της  στοματικής υγιεινής μετά το βούρτσισμα. Αυτά ανάλογα με τις ανάγκες σας και την ηλικία σας θα σας προσφέρουν τα λαμπερά δόντια και το σαγηνευτικό χαμόγελο έτσι ώστε να κερδίζεται τις εντυπώσεις.