Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή μέθοδος ανίχνευσης για τον καρκίνο του μαστού

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού οδηγεί σε ίαση στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων.

Από το έτος 1947 ο παγκοσμίως γνωστός για το τεστ-Παπ τραχήλου μήτρας, νομπελίστας ιατρός Γ. Παπανικολάου, σε έρευνά του, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Cancer" το 1958 είχε διαπιστώσει ότι κυτταρολογική εξέταση εκκρίματος από τη θηλή του μαστού μπορεί να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα ή ¨άτυπα¨ κύτταρα δηλαδή κύτταρα που δεν είναι σωστά, αλλά ούτε και καρκινικά, προτού αυτά εξελιχθούν σε καρκινικά.

Το 2007, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση (CE mark), έδωσαν έγκριση σε τεχνολογικά εξελιγμένο μηχάνημα που βοηθάει στη λήψη του απαιτούμενου για την εξέταση εκκρίματος, από τη θηλή του μαστού (τεστ-Παπ Μαστού).

Η εξέταση αξιολογεί την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού πέντε με δέκα χρόνια προτού επεκταθεί και μπορέσει να ανιχνευθεί από τη μαστογραφία.

Είναι η μοναδική ακίνδυνη, ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ αναίμακτη μέθοδος, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς ακτινοβολία και χωρίς πόνο. Δίνει τη δυνατότητα να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί, για να ελεγχθεί η υγεία των μαστών, πριν καν μπορέσει να εντοπιστεί κάτι από τη μαστογραφία ή τον υπέρηχο. Και βέβαια πολύ πριν καν μπορέσουμε να ψηλαφήσουμε κάτι στο στήθος.

Περισσότερα...

Πρόεδρος εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας:"δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον υπουργό ο οποίος μας είπε ότι μισεί και σιχαίνεται την απεργία"

Όπως δήλωσε σε γνωστή ιστοσελίδα για θέματα υγείας, η πρόεδρος εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλος στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ κα Δέσποινα Τοσονίδου "δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον υπουργό ο οποίος  μας είπε ότι μισεί και σιχαίνεται την απεργία".

Συνεχίζοντας τη δήλωση της η κα Τοσονίδου ανέφερε ότι "..μάλιστα σε έντονο και επιθετικό ύφος μας είπε πως είναι ντροπή μας που απεργούμε επειδή χάνουμε το 25% του μισθού μας από την διαθεσιμότητα. Μας είπε μάλιστα πως είμαστε ευνοημένοι γιατί εργαζόμαστε στο δημόσιο ενώ  οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν λιγότερα και εργάζονται περισσότερο".

Περισσότερα...