Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Πασχαλινές εκδηλώσεις

Με στόχο την ανάδειξη των παραδόσεων του Πάσχα, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις το Σάββατο 4 Απριλίου.

Η αρχή έγινε στις 12 το μεσημέρι στον ανακατασκευασμένο πεζόδρομο της Οδού Ποσειδώνος στη Βούλα, όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τοπικά έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα, όπως το σπάσιμο των "μπότηδων" από την Κέρκυρα, τα "Λαζαράκια" από τη Ρόδο,  τα "αερόστατα" από την Αρκαδία και ο "Ζαφείρης" από την Ήπειρο.

 

Στον χώρο των πασχαλινών εκδηλώσεων βρέθηκαν επίσης, επιμορφωτές  του θεάτρου «Φούρνος», οι οποίοι επεξήγησαν την ιστορία των εθίμων και τα αναπαριστούσαν με τη βοήθεια των «εθελοντών» παρευρισκόμενων.

Επιπλέον, οι ηθοποιοί της "Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής", παρουσίασαν το δραματοποιημένο παραμύθι, "Με χρώματα και μουσικές", μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική, στην οποία η συμβολή των παιδιών υπήρξε καθοριστική.

Τέλος, στον χώρο λειτούργησε και εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας.

Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΙΩΝΙΑ", πραγματοποιήθηκε συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, με τίτλο "Λαμπρόγιορτα". Μια μουσική -λογοτεχνική παράσταση με ηθοποιούς, μονωδούς, χορωδούς, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, με ύμνους και τραγούδια από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Τις εκδηλώσεις  τίμησαν με την παρουσία τους  ο   Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λυδία Αργυροπούλου,  οι Αντιδήμαρχοι, Δήμος Βαμβασάκης και Διονύσης Γεωργουλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Αγαλιώτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Μαρία Μπραϊμνιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Βάσης , ο Συμπαραστάτης του Δημότη, Σωτήρης Ελευθερίου, τα μέλη του ΟΑΠΠΑ, Έννυ Φαρμακίδη και Βασίλης Γραμμένος, πολλά μέλη του Δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων, και φυσικά το φιλότεχνο κοινό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ