Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Σήμερα γιορτάζει η Βάρη..

Από νωρίς το πρωί σήμερα πλήθος πιστών προσέρχονται στο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη.

 

Σήμερα 21/11 γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Πατέρας της Παναγιάς μας ήταν ο Ιωακείμ και μητέρα της η Άννα. Μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν λοιπόν, στο Θεό, πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του. Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία.

Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε "Εισόδια της Θεοτόκου". Την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων όπου έμεινε για δώδεκα χρόνια.

Σήμερα γιορτάζει όλη η Βάρη. Τα μαγαζιά θα ανοίξουν καθυστερήμενα μετά το τέλος της λειτουργίας, ενω το έθιμο θέλει για σήμερα στη Βάρη να σερβίρουν κολοκυθόπιτα.

Στη λειτουργία πρωτοστατεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ.κ. Παύλος. Το παρόν απο νωρίς έδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κικίλιας ενώ αργότερα προσήλθαν οι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυρουδάκης, η τέως νομαρχιακή σύμβουλος κ. Φουρναράκη και η τέως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βάρης κ. Σουτόγλου.