Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παντελής Κασιδόκωστας από το συνδυασμό της συμπολίτευσης

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελής Κασιδόκωστας ανεξαρτηρτοποιήθηκε πλέον από το συνδυασμό της συμπολίτευσης και παραιτήθηκε από υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τα αίτια της παραίτησης του αυτής, όπως ανέφερε και στην επιστολή του που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., οφείλονται στη διαφωνία του ως προς τον τρόπο διοίκησης του Δήμου αλλά και στις δυσχερείς προσωπικές σχέσεις του ίδιου με το νέο Δήμαρχο κ. Πανά.

Ο κ. Κασιδόκωστας ανέφερε την αντίθεση των ενεργειών του Δημάρχου κ. Πανά με το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού καθώς επίσης χαρακτήρισε το έως τώρα έργο της Δημοτικής Αρχής ως "αναποτελεσματικό" και καταγγέλει μια σειρά από γεγονότα (π.χ. βεγγαλικά στη Λίμνη Βουλιαγμένης, επεισόδιο σε ταβέρνα στη Βάρη με εμπλοκή τοπικού συμβούλου, κ.α.), που πιστοποιούν τη θέση του αυτή. 

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Κασιδόκωστας με λύπη αναγνωρίζει την έλλειψη συνοχής των μελών στο συνδυασμό που ίδρυσε ο αδερφός του, κ. Γρηγόρης Κασιδόκωστας, 24 χρόνια πριν και εύχεται το επικείμενο έργο του συνδυασμού να είναι προς όφελος των πολιτών και της αυτοδιοίκησης.

Σας παραθέτουμε την επιστολή του κ. Κασιδόκωστα:

 

"Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από σκέψη και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους αυτής της απόφασής μου, σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη θέση του Συμβούλου της Συμπολίτευσης και παράλληλα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπευθύνου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Καταγγέλω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Δημοτική Αστυνομία, δέχθηκα ανελέητο “πόλεμο” με την ανοχή σας σε συνδυασμό με την από πλευράς σας ανυπαρξία πολιτικής ενημέρωσης και συνεργασίας.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα προβλήματα που καταδεικνύουν την ουσιώδη διαφωνία μας για την πολιτική που ασκείτε στα δημοτικά ζητήματα, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές αρχές της παράταξης: 

  • Μπαζώθηκε οικόπεδο στην περιοχή Όρμου Μαλτσινιώτη (πρώην “Νηρηϊδες” από άγνωστους εργολάβους.
  • Επεισόδιο σε ταβέρνα στα Βλάχικα που είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει η Δημοτική Αστυνομία την τοπική σύμβουλο Βάρης Ασπσία Αντωνίου στο αυτόφωρο.
  • Παραδόθηκαν πινακίδες σε παραβάτη Ι.Χ.Ε. που όχι μόνο είχε παρκάρει σε χώρο ΑΜΕΑ αλλά ήταν και κατηγορούμενος για τον τραυματισμό του Δημοτικού μας Αστυνομικού Νικ. Γκρόζου.
  • Ρίψη βεγγαλικών στην Ιαματική Λίμνη Βουλιαγμένης.
  • Εξαίρεση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας από την υποχρέωση της σήμανσης των ατομικών καρτών εργασίας (επί ένα τρίμηνο ζητώ εγγράφως και προφορικώς να τοποθετηθούν οι κάρτες εργασίας του προσωπικού Δ.Α. και μέχρι σήμερα δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου).
  • Προσπάθεια από πλευράς σας να κατεδαφίσετε το ιστορικό κτίριο του πρώην Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης χωρίς να έχετε τη νόμιμη άδεια κατεδάφισης και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά, με δική μου παρέμβαση δεν κατεδαφίστηκε.

Είμαι πολύ συγκινημένος και παράλληλα λυπημένος που αποχωρώ πρώτος από το συνδυασμό της Ανεξάρτητης Κίνησης που ίδρυσε ο αδελφός μου, χέρι με χέρι, με όλους τους Βουλιαγμενιώτες που τον ανέδειξαν Δήμαρχο επί 24 χρόνια και συνέχισε, με τη συμπαράσταση των δημοτών της Βούλας και της Βάρης στο νέο καλλικρατικό δήμο μας.

Σέβομαι τους δημότες μας, εκτιμώ και κατανοώ την αγωνία τους για την αναποτελεσματική διοίκηση που ασκείτε. Συναντώ σε καθημερινή βάση, όπως και εσείς, τους δημότες μας και το μόνο που ακούω είναι τα δίκαια παράπονά τους και την ελπίδα να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα.

Αντιλαμβάνομαι τη λύπη που αισθάνονται οι περισσότεροι φίλοι και συνάδελφοι της συμπολίτευσης για τη διάλυση του συνδυασμού Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια προς όφελος των πολιτών και της αυτοδιοίκησης, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζει η κοινωνία και ο λαός μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Παντελής Κασιδόκωστας"