Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Κ. Πασακυριάκος: το πραγματικό ιστορικό για τη λήψη της απόφασης του ΔΣ για το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ

Στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Νοέμβρη και στη διαδικασία προ ημερησίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέθεσε σχέδιο απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε για συζήτηση και ψήφιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι το παρακάτω:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει. Σε αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα, στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

 Πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο έγινε αρκετή συζήτηση, παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και εκφράστηκε σχεδόν ομόφωνα η συμφωνία με αυτό. Οπως γνωρίζετε η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν τελείωσε ποτέ.  

Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη και λίγη ώρα πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη της πλειοψηφίας και η παράταξη του κ. Καπετανέα κατέθεσαν κάποιες παρατηρήσεις ορισμένες εκ των οποίων - και όχι όλες - συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο απόφασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού δεν αλλοίωναν σε τίποτα την ουσία της πρότασής μας.

Η παράταξη του κ. Κωνσταντέλου κατέθεσε δικό της σχέδιο απόφασης, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό ούτε καν για συζήτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ουδεμία συνάντηση ή συναντήσεις έγιναν ανάμεσα σε Λαϊκή Συσπείρωση και κ.κ. Πανά και Καπετανέα προκειμένου να διαμορφωθεί κοινό ψήφισμα ή απόφαση πέραν εκείνης των λίγων λεπτών που προηγήθηκε του δημοτικού συμβουλίου για να διατυπωθούν κάποιες προτάσεις από την πλειοψηφία, την παράταξη του κ. Καπετανέα και την παράταξη του κ. Κωνσταντέλου.

Σημειώνουμε ότι: η απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, είναι εκείνη που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την Τετάρτη 23 Νοέμβρη με ορισμένες επιμέρους φραστικές αλλαγές.

Οσον αφορά την πρωτοβουλία - πρόταση της τοπικής κίνησης πολιτών "Πρωτοβουλία ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ" για να γίνουν συναντήσεις ανάμεσα στις παρατάξεις που ψήφισαν το σχέδιο απόφασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, αυτό, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ήδη διαμορφώσει το σχέδιο απόφασης το οποίο κατέθεσε στη συνεδρίαση της 23ης Νοέμβρη και ψηφίστηκε δύο μέρες αργότερα σε νέα συνεδρίαση.