Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Ηλ. Τσιριγώτη: ζητά άμεσα εκλογή Νέου Δημάρχου

Πριν από λίγο λάβαμε αντίγραφο της επιστολής της κας Τσιριγώτη - Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Υποδομών Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και σας την παραθέτουμε:

"Η σοβαρή κατάσταση της υγείας του Δημάρχου και το ουσιαστικό και τυπικό κενό εξουσίας και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε είναι πλέον αντιληπτά στους πάντες. Κάθε προσπάθεια να αποσιωπηθεί, να συγκαλυφθεί το πρόβλημα ή να μετατεθεί χρονικά προκαλεί ακόμα χειρότερα προβλήματα στο Δήμο.

Σιωπήσαμε αυστηρά για περίπου 1 ½ μήνα από σεβασμό στην κατάσταση της υγείας του ανθρώπου Γρ. Κασιδόκωστα, και όπως όλοι οι συνεργάτες του ευχόμαστε και επιθυμούμε να γίνει το ταχύτερο καλά.

Σήμερα, όμως, και όπως πραγματικά έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τον Δήμαρχο να αδυνατεί να λειτουργήσει, έχει δημιουργηθεί νομικό, αλλά και ουσιαστικό κενό στην λειτουργία του Δήμου. Το κενό αυτό της απουσίας Δημάρχου είναι βέβαιο ότι βλάπτει καίρια τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, αφού μια μεγάλη σειρά από κύριες αποφάσεις, ενέργειες, δράσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν, έχουν σταματήσει.

Για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα της στιγμής, αλλά και η πορεία που πρέπει να διορθωθεί, από τον Δήμαρχο που πρέπει να εκλεγεί, σημειώνω, όσο πιο επιεικώς μπορώ, τα πιο κάτω προβλήματα:

Τα οικονομικά του Δήμου εξελίσσονται δραματικά, η κατάσταση είναι σε χείριστο σημείο και, εκτός από τα δανειοποιημένα χρέη του Δήμου, υπάρχει σήμερα άνοιγμα ύψους 6,4 εκατομμύρια ευρώ σε οφειλές και υποχρεώσεις, το οποίο συνεχώς διευρύνεται και το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες μέσα από αυξήσεις Δημοτικών Τελών, ΤΑΠ, ειδικού έκτακτου τέλους ή ακόμα και με απώλεια Δημοτικής Περιουσίας.

Δεν υπάρχει, δεν εφαρμόζεται, δεν έχει καταστρωθεί ένα σοβαρό, αξιόπιστο Πρόγραμμα Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου, δεν υπάρχει ούτε καν σοβαρή μελέτη στο ζήτημα αυτό, και προσλαμβάνουμε άσχετους ως «ειδικούς συμβούλους», αδρά αμοιβόμενους, χωρίς καμιά γνώση, πείρα και ουσιαστική συμβολή σπαταλώντας τα χρήματα των Δημοτών-Φορολογούμενων, ενώ σύντομα δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το προσωπικό του Δήμου.

Το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είναι κρίσιμο (το κρισιμότερο στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας) στην οικονομική του διάσταση, και ο Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης είναι ακέφαλος.

Η αναδιοργάνωση, που αυτόματα φέρνει οικονομίες κλίμακας στα πλαίσια του «Καλλικράτη» και βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά και διασφαλίζει την καλύτερη διαφάνεια και έλεγχο, όχι μόνο δεν προχώρησε στον Δήμο μας, όχι μόνο καθυστερεί, αλλά και παρεμποδίζεται. Να αναφέρω χαρακτηριστικά την συνένωση των Πολεοδομιών, που η συνένωση και μεταφορά των Τεχνικών Υπηρεσιών στην Βάρη παρεμποδίζεται και αναβάλλεται συστηματικά.

Η καθαριότητα, που είναι έργο που εξαρτάται άμεσα από την αναδιοργάνωση και σωστή χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού και προγραμματισμού, παράγει συνεχώς λιγότερο αποτέλεσμα παρ’ όλη την εργώδη προσπάθεια της Αντιδημάρχου και του προσωπικού καθαριότητας. Έχουν περάσει 10 μήνες και δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ενοποιημένες υπηρεσίες στο Δήμο.

Τυχαίο ή μήπως εξυπηρετεί;

Τέλος, ας δούμε πως εξελίσσονται τα πολύ μεγάλα ζητήματα του Δήμου, π.χ. η Παραλία. Η παραλία κινδυνεύει να βρεθεί εξ ολοκλήρου στα χέρια τρίτων, ήδη σήμερα εκτός από την απώλεια του «ΝΟΤΟΣ» και την «αμέλεια» της σφράγισης από τις 13/8/2011 του κέντρου «ΒΟ», σχεδιάζεται η Δημοπράτηση χώρων στάθμευσης στην παραλία της Βούλας (για ποια νυχτερινά κέντρα;)

Επειδή τα θέματα που εκκρεμούν είναι σοβαρά, μεγάλα και καίρια, πρέπει να εκλέξουμε νέο Δήμαρχο που να θέλει και να μπορεί να λύσει τα πιο πάνω ζητήματα, και μάλιστα σε συνεργασία με όλους τους παράγοντες, εφαρμόζοντας το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά και δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν το τηρήσαμε αλλά το παραβήκαμε υβριστικά. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η σωτηρία της πόλης και της χώρας απαιτεί σύμπραξη και συνεργασία.

Πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο για την εκλογή νέου Δημάρχου, όπως προβλέπει ο νόμος (Ν3852/2010 αρ.60 παρ.1 και Ν 3463/2006 αρ. 90 παρ.2) για την σχετική διαδικασία τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Η μη σύγκλιση συνιστά παράληψη, ενώ ταυτόχρονα επιτείνει και παρατείνει τα προβλήματα νομιμότητας της λειτουργίας του Δήμου.

Ηλέκτρα Τσιριγώτη
Δημοτική Σύμβουλος
Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας & Πολεοδομίας"
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
"