Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Γρηγ. Κωνσταντέλλος: ακατάλληλη για κολύμβηση η Λίμνη της Βουλιαγμένης βάσει 2 διαφορετικών μετρήσεων

konstantΈντονο πρόβλημα νιτρικών και μικροβίων παρουσιάζεται στο νερό της λίμνης Βουλιαγμένης όπως προέκυψε από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της παράταξης Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις, μετά από αίτημα του επικεφαλής της, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Το πόρισμα του πιστοποιημένου εργαστηρίου, «Οικοσύστημα Ελλάς» καταλήγει ότι το νερό της λίμνης είναι ακατάλληλο για κολύμβηση.

Η δειγματοληψία που έκανε ο κ. Κωνσταντέλλος έγινε μετά την άρνηση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, να λάβει μέτρα όταν του έγινε σχετική καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Ιουνίου η οποία είχε βασιστεί σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε) στις 3/6/2011 το οποίο είχε διενεργήσει ανάλυση δείγματος νερού της Λίμνης λίγες μέρες νωρίτερα και χαρακτήριζε το νερό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο Δήμαρχος, ενώ όφειλε να προστατέψει τη δημόσια υγεία, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτα αν δεν του έρθει σχετική εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των εκατοντάδων πολιτών που κολυμπούν καθημερινά στη Λίμνη.

Ο κ. Κωνσταντέλλος, σε αντίθεση με την εγκληματική αδράνεια που επέδειξε ο Δήμαρχος, παρήγγειλε άμεσα ανεξάρτητη έρευνα-ανάλυση από τα αποτελέσματα της οποίας προέκυψε εκ νέου ότι «το νερό της Λίμνης κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για κολύμβηση». Ενημέρωσε τα αρμόδια όργανα, καθώς και τα ΜΜΕ με στόχο την ενημέρωση και προστασία των πολιτών.

Σας επισυνάπτουμε την έρευνα του εργαστηρίου «Οικοσύστημα Ελλάς» που έγινε στις 8/6/2011 για λογαριασμό της Δημοτικής Παράταξης, την έρευνα και το από 3/6/2011 δελτίου τύπου του ΠΑΚΟΕ, καθώς και την αλληλογραφία που αποστείλαμε με αποδέκτες το Δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, την Περιφέρεια Αττικής , το ΥΠΕΚΑ και το Υπουργείο Υγείας.

Δείτε επίσης:

Το πόρισμα του πιστοποιημένου εργαστηρίου, «Οικοσύστημα Ελλάς» καταλήγει ότι το νερό της λίμνης είναι ακατάλληλο για κολύμβηση.