Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Κ. Πασακυριάκος: "..το σύνολο των παιδιών παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα ξεκινήσει να φιλοξενείται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας"

Το πρόβλημα με τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας είναι εκρηκτικό.

Ηδη, τα παιδιά θα έπρεπε να φιλοξενούνται από την 1η Σεπτέμβρη στους παιδικούς σταθμούς.

Ομως, από τα περίπου 500 παιδιά των οποίων οι αιτήσεις έχουν εκγριθεί και μοριοδοτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει μόλις 65 (μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ) και από την επόμενη Δευτέρα όπως μαθαίνουμε σταδιακά θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς άλλα 40 παιδιά. Δηλαδή, περίπου 400 παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ακούγεται έντονα πως υπάρχει περίπτωση το σύνολο των παιδιών να πάει στους σταθμούς στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι το σύνολο των παιδιών παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα ξεκινήσει να φιλοξενείται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας.

Δεκάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αφού είναι αναγκασμένοι να βρουν τρόπους και για να μπορούν να πάνε για δουλειά αλλά και να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου:

  • Να δώσει άμεσα λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

  • Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

  • Να μην επιβληθούν τροφεία ούτε για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη μετά από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τέλος, καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να μην ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ (2013 – 2014) ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. Θυμίζουμε ότι γι αυτό το θέμα το δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πάρει σχετικές αποφάσεις που απαλλάσσει τους γονείς από την υποχρέωση να καταβάλλουν τροφεία για την περίοδο Σεπτέμβρης 2013 – Ιούλιος 2014.

 

Κ. Πασακυριάκος - Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού "Λαικη Συσπειρωση Βαρης Βουλας Βουλιαγμενης"