Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Ω. Κάραγιαν: "Κοινωνική ευαισθησία ή κοινωνική αναλγησία στο Δήμο Β.Β.Β."

Συνδημότισσες και συνδημότες

Θέλω να σας ενημερώνω για κάποια θέματα και γεγονότα που εκτυλίσσονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και που κατά την άποψη μου είναι μεγίστης σημασίας.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι προ πολλών μηνών είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ένα θέμα το οποίο έθεσε ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κος Κώστας Πασακυριάκος, που αφορούσε στην κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμό συνδημότη μας, υπερήλικα(83 ετών), άτομο που ανήκει αποδεδειγμένα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, στερούμενο παντελώς πόρων ει μη μόνο της σύνταξης του, το μοναδικό έσοδο συντήρησης του ιδίου και των άνεργων τέκνων του.

Το χρέος του προς το δήμο αφορούσε υπόλοιπο παλαιάς οφειλής του από σύνδεση τελών αποχέτευσης.

Μετά από διαλογική συζήτηση το συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

  1. να σταματήσει άμεσα η διαδικασία κατάσχεσης του εν λόγω συνδημότη μας και
  2. να μη γίνονται κατασχέσεις σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (αποδεδειγμένα).

Έκτοτε πέρασαν πολλοί μήνες.

Το θέμα ξαναήρθε και άλλες φορές. Σε μία μάλιστα παρευρέθη η κόρη του συμπολίτη μας, της εδόθη ο λόγος και εξέθεσε το σοβαρό αυτό πρόβλημα για άλλη μία φορά. Η αίθουσα πλημμύρησε από κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, πάλι υποσχέσεις και μετά σιωπή…

Εχθές 27/01/2014, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανεγνώσθη επιστολή της κόρης προς το δημοτικό συμβούλιο που δυστυχώς αποδείκνυε ότι, παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, αυτή δεν εκτελέστηκε (όπως και άλλες πολλές), αλλά το χειρότερο, κατήγγειλε ότι, αντιδήμαρχος όταν ήρθε η κυρία στο δήμο να παραπονεθεί, της πρότεινε ανταποδοτικά να της δώσει τέσσερις κάρτες ελευθέρας για την πλαζ της Βάρκιζας, έτσι για να της γλυκάνει τον πόνο της κατάσχεσης!!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καραγιάν Ωσαννά (Νανά)
Δημοτική Σύμβουλος
Υποψήφια με το συνδυασμό ΒΒΒ Πόλη για να ζεις του Γρηγόρη Κωσταντέλου

Τα στοιχεία όσων αναφέρω βρίσκονται στη διάθεση της διαδικτυακής  εφημερίδας.

ΆΡΘΡΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΩΣΑΝΝΑ (ΝΑΝΑ)