Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Π. Καπετανέας: "οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Βάρης απείχαν απο τη συζήτηση των προβλημάτων του Κόρμπι"

Την Κυριακή 24/11/2013 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Βάρης, η συνέλευση του Συλλόγου Κόρμπι με ενδεικτικά θέματα ημερησίας διάταξης: το θόρυβο λόγω της αυξημένης διέλευσης των αεροπλάνων προς το Ελευθ. Βενιζέλος, τη διευθέτηση του ρέματος, τη διαχείριση της επικείμενης δημιουργίας αντλιοστάσιου λυμμάτων στις οδούς Τριπτολέμου, Αιγαίου και Τριπόλεως κ.α. Το παρόν στη συνέλευση, πλέον των μελών του Συλλόγου και κατοίκων της περιοχής, έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Πανάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντέλλος, κ. Καπετανέας, κ. Δαβάκης, κ. Βαδάσης, κ. Δήμας, κ. Κασιδόκωστας, η κα Κάραγιαν και αρκετοί κοινοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Ο κ. Καπετανέας ως πρώην Δήμαρχος Βάρης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από την ενότητα της Βάρης τόνισε την "απουσία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης από την ενότητα της Βάρης σε μια συγκέντρωση που αφορά την συζήτηση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε μια περιοχή στην ενότητα της Βάρης".

Ο κ. Καπετανέας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, πήρε το λόγο όπως και οι κ.κ. Πανάς και Κωνσταντέλλος, εκφράζοντας όχι μόνο άποψη αλλά και παρουσιάζοντας συγκεκριμένες λύσεις για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Ενδεικτικά, για το θέμα της δημιουργίας αγωγών λυμάτων Σαρωνικού και τη δημιουργία αντλιοστάσιου στη διασταύρωση των οδών Τριπτολέμου, Αιγαίου και Τριπόλεως ο κ. Καπετανέας ανέφερε, όπως και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι:

"..τον αγωγό που θα συγκεντρώνει τα λύμματα απο τους παραλιακούς δήμους Φωκαία, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, προφανώς κάποιοι πρότειναν για οικονομικούς λόγους να γίνει ο αγωγός στα Νταμάρια Αγίας Μαρίνας και αντλιοστάσιο στο Κόρμπι. Το πρόβλημα είναι ότι πάνε και φυτεύουν ένα αντλιοστάσιο στην καλύτερη περιοχή της Βάρης, σε παραθεριστική και αμιγή κατοικία."  Εκτος απο την αναγνώριση του προβλήματος και την ανάγκη λήψης μέτρων απο μερους της Δημοτικής Αρχής, παρέθεσε και λύση την πρόταση περι "βιολογικού καθαρισμού των λυμμάτων στην περιοχή Νταμάρια Αγίας Μαρίνας, έργο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ".