Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Π. Καπετανέας: δε ξεχνά το θέμα του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται απο την ενότητα της Βάρης ως πρώην Δήμαρχος Βάρης, ο κ. Π. Καπετανέας ως νυν δημοτικός σύμβουλος δε σταματά να βρίσκει ευκαιρία και να ασχολείται ή να αναφέρεται με το θέμα του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας και την ανεύρεση χώρου στέγασης του.

Στη χθεσινή (11/11) συνεδρίαση, συγκεκριμένα, ο κ. Καπετανέας υπέβαλλε πρόταση στα θέματα προ ημερησίας ως προς τη διαθεσιμότητα και άλλων χώρων εκτος του πολύαναφερόμενου Ο.Τ. 251 αναφέροντας "να κοιτάξουμε και άλλους χώρους -όχι μόνο στο 251- οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού έργου όπως είναι η ανέγερση ενός σχολείου".

Ο κ. Καπετανέας, ως προς τους διαθέσιμους χώρους, αναφέρθηκε στην έκταση 12στρεμμάτων που μπορεί να απομονωθεί από μια ευρύτερη έκταση στο Δίλοφο Βάρης. Η συγκεκριμένη έκταση όμως αντιμετωπίζει θέμα απο τις υφιστάμενες ιδιοκτησίες των κτηνοτρόφων της περιοχής. Όπως όμως πρότεινε και ο κ. Καπετανέας, με τη θέληση της Δημοτικής Αρχής θα μπορούσε να τους δωθεί ως αντάλλαγμα απο την Τράπεζα Γης αντίστοιχη έκταση σε όμορη περιοχή.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή, έχουμε ως μέσο ακούσει εκπροσώπους του Συλλόγου 3ΓΛΒ σε αντίστοιχες συζητήσεις, να τη θεωρούν αν και όχι ιδανική ως μια βιώσιμη λύση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης των παιδιών της περιοχής. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε και το σχόλιο του προέδρου του Συλλόγου Διεκδίκησης 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας στην αντίστοιχη σελιδα των social media:

"Ο κ. Καπετανέας επιβεβαιώνει αυτό που λέμε τόσο καιρό. Ότι το ΟΤ 251 δεν είναι η μόνη λύση. Πιθανόν να είναι η χειρότερη (οικονομικά και χρονικά) λύση. Περιμένουμε με αγωνία τις προτάσεις του και ελπίζουμε να αρχίσουν σύντομα όλες οι διαδικασίες.."

Ωστόσο η χθεσινή συνεδρίαση δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καπετανέας μιλά και συζητά για την ανεύρεση νέου χώρου στέγασης του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας. Ακόμη και στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, ο πρώην Δήμαρχος Βάρης και νυν δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας τις ανησυγχίες του για την κατάσταση των σχολικών υποδομών της περιοχής.