Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Ι. Νιτερόπουλος: τι συμβαινει με την αδειοδοτηση των αθλητικων χωρων της πολης

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες 29/10/2013, ο κ. Νιτερόπουλος ως Πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ τοποθετήθηκε όσον αφορά την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων της περιοχής απαντώντας και στις ευθύνες που του επιρρίπτουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, βάσει ανακοίνωσης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής, κινδυνεύουν να αναβληθούν όλα τα πρωταθλήματα λόγω μη ύπαρξης άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Για του λόγου το αληθές, ήδη αρκετά παιχνίδια στην έδρα του ΚΥΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΡΗΣ (Γ' Εθνική) έχουν ήδη αναβληθεί λόγω απουσίας της σχετικής άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Βάρης.

Με σχετικό δελτίο τύπου δε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ομάδας ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι "έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο του ΟΑΠΑ κ. Νιτερόπουλο προφορικά αλλά και εγγράφως από τις 11/9/2013 με Α.Π. 1136 για τα προβλήματα πού έχουν εντοπιστεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου της Βάρης" και ζητά απο τον κ. Νιτερόπουλο "να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φανείτε αντάξιος της θέσης πού σας εμπιστεύθηκε η Δημοτική Αρχή".

Σύμφωνα όμως με τη δήλωση του κ. Νιτερόπουλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.:

  1. πρόκειται για ένα θέμα εθνικής εμβέλειας, του οποίου η επίλυση περιλαμβάνει χρονοβόρες διαδικασίες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ ακόμα και τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών διαφοροποιούνται χωρίς δυσχεραίνοντας τη συνέχεια και προγραμματισμό των όποιων απαιτούμενων διαδικασιών.
  2. ο ΟΑΠΠΑ δε φέρει καμια ευθύνη οσον αφορά τη διευθέτηση των απαιτούμενων διαδικασιών. Ωστόσο για να διευκολύνει αλλα και να επιταχύνει τις διαδικασίες, έχει αναλάβει την υλοποίηση των απαιτούμενων μελετων,
  3. ζήτησε τέλος απο το Δήμαρχο κ. Πανά να δηλώσει δημόσια ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα του ίδιου του Δημάρχου και όχι του ΟΑΠΠΑ.

Ο Δήμαρχος κ. Πανάς επιβεβαίωσε οτι το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΟΑΠΠΑ και οτι δεν ειναι μόνο τα γήπεδα της πόλης μας που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.