Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Κ. Πασακυριάκος: η διοίκηση του δημου συνεχίζει τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών

Σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, είχαμε αποκαλύψει ότι η διοίκηση του δήμου προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών που αποδεδειγμένα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, είχαμε καταγγείλει την περίπτωση του 88χρονου συνταξιούχου από τη Βάρη με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε βάρος του οποίου η δημοτική αρχή προχώρησε σε κατάσχεση μέρους του τραπεζικού λογαριασμού για παλαιότερα χρέη τελών αποχέτευσης, που δεν μπορεί να τα πληρώσει.

Με αυτή την αφορμή, είχαμε προτείνει τότε - και τελικά είχε εγκριθεί ομόφωνα – το "πάγωμα" κάθε τέτοιας διαδικασίας από τις υπηρεσίες του δήμου. Παρά την ομόφωνη απόφαση όμως, στην τελευταία συνεδρίαση και ύστερα από νέα  παρέμβασή μας, γνωστοποιήθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη  - του αντιδημάρχου επί των Οικονομικών – ότι οι κατασχέσεις συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Και μάλιστα, η κατάσχεση σε βάρος του 88χρονου προχώρησε σε ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ!

Η οικογένεια πλέον του 88χρονου βρίσκεται σε απόλυτη απόγνωση.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να επιληφθεί του θέματος και να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που πάρθηκε κάτω από την πίεση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον πραγματικό χαρακτήρα της πολιτικής της διοίκησης του δήμου που αποδεικνύεται – και από τη συγκεκριμένη περίπτωση – ότι είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων δημοτών, των δημοτών με χαμηλά εισοδήματα, των άνεργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των εργαζόμενων στο δήμο.

Δεν γνωρίζουμε εάν τα χρήματα που κατάσχεσαν από τον 88χρονο θα τα δούμε να επενδύονται σε ακόμα περισσότερα λουλουδάκια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Όμως, αυτή η περίπτωση κατάσχεσης καθώς και άλλες στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος και αφορούν λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, θα …κοσμήσει τον "πλούσιο" απολογισμό του έργου και των δράσεων της δημοτικής αρχής.