Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Π. Καπετανέας: τί λέει για την εκλογή νέου Δημάρχου και όχι μόνο..

Σε πρόσφατη συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ Ανατολικής Αττικής", ο πρώην Δήμαρχος Βάρης και νυν δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Καπετανέας εκφράζει μεταξύ άλλων και την άποψη του για τη διαδοχή του πρώην Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το "πρόσωπο που θα εμπιστευόταν να διαδεχθεί το Δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα στη θέση του?", ο κ. Καπετανέας απαντά:

Γνωρίζετε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ο Δήμαρχος μπορεί να επιτελέσει το έργο του αν η ομάδα του είναι συμπαγής και έχει όραμα για τον τόπο. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ένα χρόνο τώρα ότι δεν διαθέτει η δημοτική πλειοψηφία. Επομένως όποιος και να είναι ο επόμενος δήμαρχος θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα συνεργασίας με την ίδια του την ομάδα.

Αντίστοιχα, σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το "πώς κρίνει την έως τώρα διαδρομή της δημοτικής αρχής στη διαχείριση του Καλλικρατικού Δήμου", ο κ. Καπετανέας δε διστάζει να χαρακτηρίσει τη δημοτική πλειοψηφία ως "ακυβέρνητη πολιτεία" αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ο Καλλικρατικός δήμος ανέδειξε πολλά προβλήματα που η αντιμετώπισή τους απαιτεί δήμαρχο και δημοτική πλειοψηφία με θέληση και στόχους. Η έως τώρα πορεία της δημοτικής αρχής απέδειξε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν διαθέτει ούτε την πολιτική βούληση ούτε την ικανότητα που απαιτείται. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε η ασθένεια του δημάρχου όμως και η δημοτική πλειοψηφία δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του δήμου που μοιάζει πια «ακυβέρνητη πολιτεία».

Όσο δε για το "ποιά είναι τα προβλήματα των οποίων η λύση αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο", ο κ. Καπετανέας δε διστάζει να αναφέρει ότι "Αυτή η δημοτική αρχή απλά παρακολουθεί τα προβλήματα ανίκανη να τα αντιμετωπίσει".

Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

"Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και συσσωρεύονται και άλλα τον τελευταίο χρόνο που απαιτούν λύσεις. Αυτή η δημοτική αρχή απλά παρακολουθεί τα προβλήματα ανίκανη να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουν προχωρήσει ζητήματα όπως το πρόβλημα του Χερώματος, οι εντάξεις στο Κόρμπι και το υπόλοιπο Ασυρμάτου, η καθαριότητα της πόλης, για την οποία ακόμα δεν έχει γίνει η ενοποίηση και στους τρεις δήμους. Έχει υποβαθμιστεί πλήρως ο πολιτισμός, ενώ σημαντικά θέματα παιδείας εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα το ότι δεν έχει γίνει κάτι τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά την εξεύρεση χώρου για το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας. Έχουν καθυστερήσει επίσης όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ".

Παράλληλα, o κ. Καπετανέας δε διστάζει να αναφερθεί και στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου μιας και όπως αναφέρει ο ίδιος ως δημοτική αρχή ήταν ένα θέμα που τον απασχόλησε ιδιαίτερα και κατά τη διάρκεια της θητείας του κατατέθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης, φιλικό προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της, με στόχο την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης στο δήμο Βάρης.

Αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά:

Η πρόταση της ΕΤΑ ακολουθεί άλλη κατεύθυνση βάζοντας απαράδεκτους όρους που είναι αδύνατον να γίνουν δεκτοί από το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία. Εδώ θέλω να τονίσω ότι το ζήτημα του παραλιακού μετώπου είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε συνεργασία με όλους τους παραλιακούς δήμους. Θα μου επιτρέψετε να πω και δύο λόγια και για την δυτική παραλία. Ξεκινήσαμε ως πρώην δήμος Βάρης την αναβάθμισή της, προωθώντας τον επανακαθορισμό αιγιαλού, την νομιμοποίηση των απαραίτητων κατασκευών που υπάρχουν (λιμάνι-πλακόστρωτο), την καθαριότητα των ακτών, την κατασκευή ενός κέντρου πολιτισμού και εικαστικών τεχνών και τον συνεχή έλεγχο της καταλληλότητας των υδάτων. Την σημερινή διοίκηση φαίνεται ότι δεν την απασχολούν τέτοια ζητήματα αφού τα παραπάνω θέματα δεν έχουν προχωρήσει καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα "Επίκαιρα Ανατολικής Αττικής" που κυκλοφορεί.