Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Π. Καπετανέας: "..εχετε αρχήσει τα προεκλογικά παιχνίδια όλοι σας..και αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι δημότες και ο Δήμος!"

Για άλλη μια φορά, είχε προγραμματισθεί για χθες 27/06 η 2η κατά σειρά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την "Παράταση χρόνου αποπληρωμής δανείων του Δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης από το Τ.Π.Δ."

Η συνεδρίαση για άλλη μια φορά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας - παρουσίας δηλαδή του απαιτούμενου αριθμού των 17 κατ' ελάχιστον συμβούλους για συζήτηση του θέματος. Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης κ.κ. Μπελετσιωτης, Αργυρουδακης, Κοντονης, Σινα, Σκουζης, Ζαχαρατος, Μαρτινου και απο την αντιπολίτευση οι δημοτικοι σύμβουλοι κ.κ. Κασδαγλης, Καπετανέας, Σκουμπουρης και Παπαδόπουλος.

Παρών ήταν ο Δήμαρχος κ. Πανας καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κικίλιας. Μόλις ανακοινώθηκε απο τον κ. Κικίλια η μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Πανάς αλλά και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Κάσδαγλης και Καπετανέας.

Ο Δήμαρχος με μια ολιγόλεπτη δήλωση ευχαρίστησε τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έδωσαν το παρόν, κ.κ. Κάσδαγλη και Καπετανέα, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης κ. Παπαδόπουλο και κ. Σκουμπούρη.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δηλ. επιμήκυνση των δανείων του Δήμου και η εξοικονόμηση των χρημάτων για έργα στο Δήμο π.χ. 3ο Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας, είχε υποβληθεί απο τον ίδιο τον κ. Καπετανέα 6 μήνες πριν.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι "στην οικονομική επιτροπή εδώ και περίπου 6, 7, 8 μήνες δεν ψηφίζουν τα θέματα με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα έργα του Δήμου. Εγώ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δείχνοντας υπομονή και κατανόηση έκανα διαπαραταξιακές, συζητήσαμε αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να είναι μονόπλευρο".

Ο κ. Καπετανέας απάντησε στα όσα είπε ο Δήμαρχος, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

"Δε δέχομαι τις φιλοφρονήσεις ότι εγώ νοιάζομαι για την πόλη και ο κ. Κωνσταντέλλος δε νοιάζεται.

Η ευθύνη ανήκει σε σας αποκλειστικά, σε σας και τη δημοτική σας παράταξη! Όταν στον προυπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα, πριν απο 6 μήνες, εγώ ο ίδιος σας πρότεινα να κάνετε επιμήκυνση γιατί δεν θα βγείτε, τα έσοδα δε θα τα πάρετε τότε λοιπόν, είτε η απειρία σας είτε η αλαζονεία σας, προχωρήσατε χωρίς αυτό.  

Δεν προχωρήσατε σε αυτή την πρόταση που θα μπορούσαμε να φροντίσουμε αυτά τα λεφτά σε μεγάλα και έργα πνοής και σήμερα να μην μας απασχολούσε αυτό το πράγμα. Σήμερα λοιπόν, φθάσαμε στο δια ταύτα! Βέβαια, έχετε αρχήσει και τα προεκλογικά παιχνίδια όλοι σας και έτσι θα πάει απο εδώ και πέρα..

Μη νομίζετε ότι θα γίνει έργο και αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι δημότες και ο Δήμος! Για μένα, η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε τότε!"

H έκτακτη συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί για 3η φορά σήμερα Παρασκευή στις 18.00 ενώ σημειώνεται ότι έχει αλλάξει ο τίτλος του θέματος - σε σχέση με τον τρόπο της αρχικής γραπτής αίτησης των 11 συμβούλων.

Έτσι, αντί για "Παράταση δανείων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και αποκλειστική διάθεση των πόρων που θα προκύψουν για  την απαλλοτρίωση και δημιουργία του Γ΄Γυμνασίου - Λυκείου Βούλας. (το θέμα έρχεται μετά από υπογραφή 11 Δημοτικών Συμβούλων)" ο τίτλος της ανακοίνωσης γράφει "Παράταση χρόνου αποπληρωμής δανείων του Δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης από το Τ.Π.Δ.".