Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Γ. Νιτερόπουλος: "Η δήθεν χαμένη ευκαιρία για το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Βούλας και η πραγματικότητα"

niteropoulosΜόνο λοιπόν χαμένη ευκαιρία για το 3ο Γυμνάσιου-Λύκειο Βούλας δεν μπορεί να θεωρηθεί η απόρριψη από το Δημ. Συμβούλιο της παράτασης κατά οκτώ έτη των δόσεων αποπληρωμής των δανείων του Δήμου.

Όπως τοποθετήθηκα στην εισήγησή μου, το θέμα θα έπρεπε να έχει συζητηθεί πρώτα στην Οικονομική Επιτροπή αφού ζητείται η τροποποίηση όρων παλαιών δανείων και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει σαφώς στο άρθρο 72, παρ. στ. ότι η οικονομική επιτροπή μελετά την ανάγκη σύναψης δανείων, καταρτίζει τους ΟΡΟΥΣ και εισηγείται στο Δημ. Συμβούλιο. Άρα κατ επέκταση και η τροποποίηση των όρων εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Η εισήγηση του θέματος ήταν προσβλητική για την νοημοσύνη των δημ.συμβούλων και παραπλανητική.

 

Μιλούσε για οφέλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το Δήμο και αποσιωπούσε παντελώς ότι, όπως ήταν ηλίου φαεινότερο, μετέθετε και μάλιστα με ανάλογο κόστος τις υποχρεώσεις του Δήμου για το μέλλον και για τις επόμενες Δημ. Αρχές.

Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ειδικότερα προερχόμενοι από τη Δημοτική Ενότητα Βούλας, να μην θέλουν τη δημιουργία 3ου Γυμνασίου-Λυκείου στη Βούλα που εκλέγονται και μάλιστα για αντιπολιτευτικούς λόγους!!!!!!!. Πόσο μάλιστα όταν αυτός που το ισχυρίζεται έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τόσο την περιοχή, όσο και τους εκπροσώπους της.

Όσοι γνωρίζουν τα πρόσωπα που άστοχα και για ευτελείς σκοπούς δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα καταλάβουν ότι πάλι κάτι σάπιο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Εκ του πονηρού επίσης, αδικαιολόγητα και με προφανή σκοπιμότητα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και το όνομα του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, κ. Κικίλια, από το στενό περιβάλλον σας κύριε Δήμαρχε, ο οποίος ψήφισε λευκό, δηλαδή στην ουσία αρνητικά. Ούτε αυτός πείστηκε για τις αγαθές προθέσεις σας.

Όσο για το Γιάννη Σκουμπούρη, που άλλα έλεγε στις κατ ιδίαν συζητήσεις, τελευταία μας έχει συνηθίσει σε πυροτεχνήματα και περίεργες προσεγγίσεις, όπως η τελευταία θετική του άποψη για το φεστιβάλ υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, που άφησε άυπνους για 2 μερόνυχτα πολλές εκατοντάδες συνδημότες μας και όσους είχαν την ατυχία να νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο.

Επίσης σας υπενθυμίζω κύριε Δήμαρχε, ότι ήδη έχει περάσει ένας χρόνος από τις δημόσιες καταγγελίες μου, ότι πλήθος μαθητών εκτός του Δήμου, φοιτά στα σχολεία μας και ειδικότερα στο 2ο Λύκειο Βούλας, γεγονός που διογκώνει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε με προκατασκευασμένες αίθουσες και να μειώνουμε τους ελεύθερους χώρους των σχολείων, και για τις οποίες ο επίσης του στενού σας περιβάλλοντος μέχρι προ ολίγων ημερών Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας δεν έχει δώσει, ως όφειλε τα στοιχεία και τις απαντήσεις.

Και πάλι στο θέμα μας.

Δεν είχατε το θάρρος να πείτε στο Δημ. Συμβούλιο την αλήθεια, ότι δηλαδή τα οικονομικά δεν πάνε καλά και χρειαζόμαστε ΜΑΞΙΛΑΡΙ.

Στην τοποθέτησή μου είπα, ότι δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του κ. Κωνσταντέλου, ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου ψάχνετε απεγνωσμένα τρόπους εξεύρεσης ποσού για να συνεχίσετε έργα βιτρίνας, όπως παρτέρια εποχιακών λουλουδιών και άλλα τινά. Είπα όμως ότι με την παράταση του Δανείου σας δίνεται η ευκαιρία για προεκλογικούς λόγους ή αδυναμίας των Υπηρεσιών, να αναστείλετε τη είσπραξη τεραστίων οφειλών-εσόδων του Δήμου από πρόστιμα, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, κλήσεις, ελεγχόμενη στάθμευση, μισθωμάτων κ.λπ. καλύπτοντας το πρόβλημα με την μετάθεση των δόσεων για τις επόμενες Δημ. Αρχές.

Από τις τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων φαινόταν πλέον, ότι η ψήφιση του θέματος δεν θα είχε καμία τύχη και στη μέση του ωκεανού, ο κύριος Σκουμπούρης έριξε ένα σανίδι, μια πρόταση του ποδαριού, χωρίς τεκμηρίωση και εχέγγυα και εσείς πιαστήκατε από αυτήν και όχι μόνο πιαστήκατε αλλά θέλατε να πιαστούμε και εμείς μαζί σας με κίνδυνο να πάμε όλοι στον πάτο.

Όχι κύριε Δήμαρχε, τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την προσήκουσα σοβαρότητα. Πρέπει απαραίτητα πρώτιστα να συζητούνται σε προσυμβούλια του Συνδυασμού. Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσατε όταν μετά από μήνες προσκαλέσατε τον Συνδυασμό, η πλειοψηφία των Δημ. Συμβούλων του περιβάλλοντός σας έλαμψε και πάλι δια της απουσίας των και σας προσέβαλε για άλλη μια φορά, παρά το γεγονός ότι αν και απλόχερα τους έχετε εκχωρήσει πλήθος αρμοδιοτήτων και τίτλων αυτοί δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στις δικές σας προσδοκίες.

Εγώ βέβαια, όπως πάντα στρατιώτης και εθελοντής, ήμουν και σ αυτό το κάλεσμά σας παρών.