Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Γρηγ. Κωνσταντέλλος: Προτάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

Μετά την καταψήφιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του Τεχνικού προγράμματος για το 2013 από το Δημοτικό Συμβούλιο τον προηγούμενο μήνα, η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε δύο συσκέψεις (2 & 10 Οκτωβρίου) με τους επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο συνδυασμός μας, παρευρέθηκε και στις δύο συναντήσεις με ευρεία συμμετοχή στελεχών του, (Γρ. Κωνσταντέλλος, Δ. Βαμβασάκης και Ν. Ζυγούρης) και συμμετείχε ενεργά και παραγωγικά σε μια προσπάθεια να υπάρξουν χρήσιμες συγκλίσεις επί της αρχής, μήπως τελικά καταστεί δυνατό να βγει ο Δήμος από το σημερινό επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

 

Χαιρετήσαμε την πρωτοβουλία που πήρε η Δημοτική Αρχή έστω και καθυστερημένα και μετά την σχεδόν καθολική καταψήφιση των εν λόγω θεμάτων στο Δ.Σ, ξεκαθαρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιες προσπάθειες δεν προεξοφλούν επ’ ουδενί και την υπερψήφιση από τον συνδυασμό μας των θεμάτων αυτών όταν επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν τα τελικά κείμενα δεν αντανακλούν πλήρως τις θέσεις που έχουμε επισήμως και δημοσίως εδώ και καιρό υιοθετήσει και τα οποία αναλύσαμε με σαφήνεια στις ανωτέρω συναντήσεις.

Επίσης, δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκληφθεί ως έγκριση της μέχρι σήμερα επικίνδυνης και ατελέσφορης πολιτικής που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της, η οποία οδηγεί το Δήμο σε σειρά αδιεξόδων και με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική διάλυση του.

Οι προτάσεις που καταθέσαμε στις συσκέψεις αυτές και εγγράφως (τις οποίες επιμελήθηκε ο Δημ. Σύμβουλος του Συνδυασμού μας, κ. Νίκος Ζυγούρης), δίνονται στην δημοσιότητα με την ελπίδα η Δημοτική Αρχή στεκόμενη στο ύψος των περιστάσεων να κάνει αυτό που επιβάλει η περίοδος που διανύουμε, αλλά και το καλό της πόλης, έξω και μακριά από μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς καιροσκοπισμούς και εκλογικές ισορροπίες και πλασαρίσματα.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα: «Προσήλθαμε στις συναντήσεις αυτές με διάθεση να βοηθήσουμε την περιοχή μας με σειρά ολοκληρωμένων μελετημένων προτάσεων και λύσεων χωρίς προαπαιτούμενα και προκαταλήψεις. Δεν υποκαθιστούμε την Δημοτική Αρχή γιατί δεν είναι ο ρόλος μας αυτός. Θα βοηθήσουμε εκεί που πρέπει αλλά θα σταθούμε απέναντι και σθεναρά, όπως ήδη έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, στις επιζήμιες για την πόλη μας πολιτικές της Δημοτικής Αρχής. Λάθη και παραλήψεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής μπορεί να φαλκιδεύσουν και να δεσμεύσουν το Δήμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε, καθόσον μπορεί να υπάρξουν μη αναστρέψιμα αρνητικά αποτελέσματα για την πόλη μας».