Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για το Παιδιατρικο τμήμα στο Ασκληπιείο Βούλας

Τον τελευταίο καιρό, είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστατώση στην περιοχή και ιδιαίτερη κινητοποίηση από μέρους των γονέων της περιοχής για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και διατήρησης του Παιδιατρικού Τμήματος στο Γ.Π.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.

Ευτυχές τέλος όμως φαίνεται ότι δίδεται στις όποιες αντιξοότητες και ελλείψεις προσωπικού του τμήματος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κα Κάραγιαν - δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Παιδιατρικη Κλινική του Γ.Π.Ν. Ασκληπιείο Βούλας αποτελεί το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό τμήμα για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και των υπόλοιπων γειτονικών περιοχων της Ανατολικής Αττικής. Παρά το γεγονός αυτό, οι οργανικές θέσεις του τμήματος από έξι (6) που ήταν κανονικά λειτουργεί μόνο η μια (Μάρτιος 2012) με αποτέλεσμα το έργο της κλινικής να δυσχεραίνει ιδιαίτερα.

Αντίστοιχα όλες οι ελλείψεις και περιορισμοί, που παρατηρούνται στο ευρύτερο περιβάλλον των δημόσιων νοσοκομείων, έκαναν ακόμη πιο δύσκολη όχι μόνο τη λειτουργία αλλά και τη βιωσιμότητα της συγκεκριμένης κλινικής. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα διαθέτει διεθνές βραβείο για έντυπες και διαδικτυακές πρακτικές οδηγίες για τους γονείς των πασχόντων παιδιών, ενώ μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει περισσότερα απο 600.000 παιδιά στις εγκαταστάσεις του.

Οι γονείς της περιοχής, αγωνιζόμενοι για την υγεία των παιδιών τους, τα οποια σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας του αντίστοιχου τμήματος στο Ασκληπιείο θα χρειασθεί να τα μεταφέρουν στα ηδη επιβαρυμένα Παιδιατρικά Νοσοκομεια των Αθηνών, υπέβαλλαν στις 05/07 σχετικό υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς έχοντας συλλέξει περισσότερες από 2000 υπογραφές δημοτών.

Για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού φαίνεται ότι παρενέβη η Δημοτική Αρχή και η κα Νανά Κάραγιαν - σύμφωνα με τις αντίστοιχες δηλώσεις της - ενημέρωσε τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις του τμήματος αλλά και την ανησυγχία των γονέων της περιοχής για το μέλλον του συγκεκριμένου ιατρικού τμήματος.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της κας Κάραγιαν, ο νέος Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για την κρισιμότητα του θέματος και δεσμεύθηκε ο ίδιος για την άμεση στελέχωση της συγκεκριμένης κλινικής και την εξασφάλιση της λειτουργίας της.