Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι ενέργειες για το Ο.Τ. 251

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 24/09, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης αποκάλυψε το παράθυρο, που έχει βρεί για την έναρξη υλοποίησης του πολυπόθητου 3ου Γυμνασίου Λυκείου στην ενότητα της Βούλας.

 Το Ο.Τ. 251 στο οποίο είχε οριοθετηθεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας, όπως όλοι γνωρίζουμε χάθηκε διότι είτε ο Δήμος είτε η κυβέρνηση τότε είχε εξαντλήσει το χρονικό όριο για την απαλλοτρίωση του σχετικού οικοπέδου. Οι ιδιοκτήτες τότε του οικοδομικού τετραγώνου προχώρησαν σε άρση της απαλλοτρίωσης και όλοι γνωρίζαμε ότι το σχετικό οικοδομικό τετράγωνο χάθηκε.

Στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο Δήμαρχος είχε αποκαλύψει ότι το οικοδομικό τετράγωνο 251 δεν έχει χαθεί και υπάρχει ακόμη χρόνος όχι μόνο για τη διεκδίκηση του αλλά και για την τελική κατασκευή του Σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα είχε πεί τότε ο Δήμαρχος, το οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 251 συνολικής έκτασης 8.200τ.μ. ανήκει σε 5 μεμονωμένους ιδιοκτήτες και στο Μουσείο Μπενάκη. Οι 5 μεμονωμένοι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε άρση της απαλλοτρίωσης μιας και δεν έλαβαν το αντίτιμο που είχε ορισθεί. Σύμφωνα με το νόμο, όμως, για να γίνει ξανά οικοδομήσιμο το συγκεκριμένο Ο.Τ. θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να καταθέσει αφενός τις απόψεις του και αφετέρου να γνωμοδοτήσει για την αναγκαιότητά διατήρησης ή όχι του συγκεκριμένου Ο.Τ.

Το τότε δημοσίευμα μας μάλιστα δεν είχε παραλείψει να σχολιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρώην Δήμαρχος Βούλας κ. Μάντεσης, εκφράζοντας τις δικές του παρατηρήσεις.

Ωστόσο, η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με ημερομηνία 08/02/2013 αναδεικνύει ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Πανάς δε το έχει ξεχάσει το θέμα και προσπαθεί να κάνει ακόμη πράξη ότι είχε πεί στο παρελθόν.

Ειδικότερα, λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση περί άρσης αναγκαστικής ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και επανεπιβολή νέας απαλλοτρίωσης σε τμήμα του Ο.Τ. 251 της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, ως χώρου σχολείου. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο συγκεκριμένο τμήμα του Ο.Τ. 251, γνωμοδοτώντας υπέρ της αναγκαιότητας διατήρησης του τμήματος του Ο.Τ. 251 ως χώρου σχολείου,

  • να περιληφθεί στον προϋπολογισμό 2013, για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση, ειδικό κονδύλι σε ορισμένο Κ.Α. εξόδων, ποσού ύψους τουλάχιστον 200.000,00 € καθώς και

  • να υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο και σε αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα.

Σας παραθέτουμε την απόφαση:

apofasi poiot