Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Έργα αναμόρφωσης στην ενότητα της Βούλας

Ερώτηση υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από το δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Δαβάκη ως προς τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου, 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Βούλας.

01_athlitiko

Ειδικότερα, ο κ. Δαβάκης υπέβαλλε ερώτημα ως προς το κόστος κατασκευής και συντήρησης των όποιων κατασκευών σε ένα χώρο, ο οποίος ήταν ήδη κατασκευασμένος, αναρωτήθηκε για το πότε το συγκεκριμένο έργο έλαβε έγκριση από την επιτροπή "ποιότητας" ενώ δε δίστασε να δώσει και το χαρακτηρισμό "απύθμενη υποκρισία" για τη δήθεν συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στους εργαζόμενους του Δήμου όταν την ίδια στιγμή αναθέτει έργα σε ιδιώτες εργολάβους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν ως σκοπό την ομογενοποίηση και την αναβάθμιση της εικόνας ενος κεντρικού σημείου της ενότητας της Βούλας.

Ακούγοντας την απάντηση του Δημάρχου, η κα Αργυροπούλου - δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης - δε δίστασε να εκφράσει το παράπονο της ότι η Δημοτική Αρχή δεν αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για την ενότητα της Βάρης. Ο Δήμαρχος τη διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα έχει η ενότητα της Βούλας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα έργα και στη Βάρη και στη Βουλιαγμένη.

Αναλυτικότερα, σας παραθετουμε το δελτίο τύπου που λάβαμε από μέρους της Δημοτικής Αρχής:

02_athlitiko"Η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τη δέσμευσή της για την ένταξη των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στη φύση, έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες αναμόρφωσης του Αθλητικού Κέντρου, του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βούλας.

Ο περιβάλλοντας χώρος εμπλουτίζεται με φυτεύσεις μεσογειακών δέντρων και φυτών, τα οποία θα συμβάλλουν στο διαχωρισμό του Αθλητικού Κέντρου και των Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων από το οικιστικό περιβάλλον καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών.

Παράλληλα, στον περιφερειακό χώρο των κτιρίων του Αθλητικού Κέντρου και των Σχολείων δημιουργείται, μια φυσική διαδρομή για τρέξιμο ή περπάτημα, τόσο για τους αθλητές όσο και για όποιον πολίτη θέλει να ασκηθεί.

Όλα τα κτίρια, βάφονται σε φυσικούς γήινους χρωματισμούς, ενώ θα απομακρυνθούν οι κατασκευές και οι χρήσεις που επί χρόνια εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

03_athlitikoΠροκειμένου να αποφευχθεί η άναρχη κυκλοφορία οχημάτων και η παράνομη στάθμευση πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για αθλητές και μαθητές. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανασχεδιασμού των εγκαταστάσεων οι οποίες είχαν κατασκευαστεί χωρίς συνολικό σχεδιασμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του Αθλητικού Κέντρου.
 
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, ο οποίος καθημερινά παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων σημείωσε ότι: «στηριζόμενοι στο πρόγραμμά μας υλοποιούμε μια σειρά από έργα στο Αθλητικό Κέντρο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Βούλας, στο πλαίσιο της δέσμευσης μας για μια πράσινη πόλη οι υποδομές της οποίας θα βρίσκονται ενταγμένες στο περιβάλλον. Το Αθλητικό Κέντρο της Βούλας θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο κέντρο που θα προσελκύει όχι μόνο αθλητές, αλλά και πολίτες που θέλουν να γυμναστούν κοντά στο σπίτι τους, σε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει ασφάλεια και ψυχική ευεξία»".