Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

ΒΑΡΗ

Άλλη μια φορά, άστοχος ο προγραμματισμός της θεματολογίας του Δ.Σ.

Για άλλη μια φορά παρατηρείται αστοχία στον προγραμματισμό της θεματολογίας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ειδικότερα, ένα μείζον θέμα για τη δημοτική ενότητα της Βάρης, όπως είναι η συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βάρης, έχει προγραμματισθεί για σήμερα μεταξύ άλλων 45 θεμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η αναμενόμενη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 17/12.

Συγκεκριμένα, όπως εχουμε δημοσιεύσει και σε προγενέστερο άρθρο μας, ο Οργανισμος Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας εστειλε στις 30/10 την αποφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δήμο για να εκφράσει τις απόψεις του όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης.

Η εισήγηση αυτή συζητήθηκε ήδη την Πέμπτη 12/12 στο τοπικό συμβούλιο της ενότητας Βάρης όπου και λήφθηκε η απαιτούμενη απόφαση διατυπώνοντας τις όποιες ενστάσεις και γνώμες των αρμόδιων φορέων αλλά και κατοίκων της περιοχής. Η ροή της διαδικασίας περιλαμβάνει η απόφαση αυτή να προωθηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία και θα αποφασίσει αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η απόφαση της Επιτροπής προωθείται για τελική γνωμάτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο σήμερα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει σήμερα.

Σήμερα, το θέμα έχει προγραμματισθεί κατόπιν έγγραφου αιτήματος που υπέβαλλαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας 6 ημερολογιακές ημέρες πριν. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα μπορούσε να προγραμματισθεί έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής έτσι ώστε να αποφευχθεί όλη αυτή η αναστάτωση. Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στη σημερινή συνεδρίαση κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθεί αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το λανθασμένο προγραμματισμό εισηγήσεων για θέματα σημαντικά στη λειτουργία του Δήμου.

Εαν δε, οι συνεδριάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής και της τακτικής ή έκτακτης - για το συγκεκριμένο θέμα - συνεδρίασης του Δ.Σ. των επόμενων ημερών δε πραγματοποιηθούν για λόγους μη απαρτίας - μιας και οι σύμβουλοι ενδέχεται να λείπουν παραμονές εορτών Χριστουγέννων - ενδέχεται να μην υποβληθεί έγκαιρα (30/12 καταληκτική ημερομηνία) η άποψη του Δήμου στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας - γεγονός το οποίο θα επιφέρει τη συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεων αντίθετων με τα "θέλω" των δημοτών και αρμόδιων φορέων της περιοχής.

Ελπίζουμε οι προβλέψεις μας να μην επαληθευθούν και έστω και καθυστερημένα να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις έγκαιρα ακόμη και αν είναι τη τελευταία στιγμή..