Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

ΒΑΡΗ

Συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο της Βάρης για το ΓΠΣ Βάρης

Συνεδρίασε χθές το τοπικό συμβούλιο της Βάρης για τη συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Βάρης και την εξέταση της εισήγησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΣΚ), όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

 

Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη απο κατοίκους της περιοχής αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Βάρης, το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Αργυροπούλου, Βαδάσης, Δαβάκης, Καπετανέας, Κωνσταντέλλος, Σκουμπούρης και ο Δήμαρχος κ. Πανάς. Παρών ήταν και ο υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κ. Κιούκης.

Οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν με τη σειρά το λόγο εκφράζοντας τις απόψεις τους για την αρχική εισήγηση του ΟΣΚ. Κοινή άποψη - από τα όσα ειπώθηκαν - των διαφόρων ομιλητών αλλά και του πρώην Δημάρχου Βάρης και νυν δημοτικού συμβούλου κ. Καπετανέα, ο οποίος είχε υποβάλλει την αρχική πρόταση επί δημαρχίας του το 2010, ήταν ότι "από την εισήγηση του ΟΣΚ κατά πρώτο λόγο θίγεται η μικρή ιδιοκτησία και το χρόνιο πρόβλημα της ένταξης του οικισμού του Χερώματος Βάρης".

Το τοπικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την πρόταση που είχε υποβληθεί αρχικά επι δημαρχίας του κ. Π. Καπετανέα ενώ απορίες εκφράστηκαν ως προς την εισήγηση του ΟΣΚ που εξαιρεί την περιοχή περιμετρικά της οδού Φλέμινγκ.

Η χθεσινή είσηγηση / απόφαση του τοπικού συμβουλίου θα διαβιβασθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη. Τέλος, η εισήγηση του Δ.Σ. θα διαβιβασθεί στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας.