Τηλ: 210 9658 356

youtubeemail-icontwitterfacebook 

 

 

 

 

Φωτιά σε Βάρη και Βούλα: τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ίδιο σημείο! Τυχαίο?

Λίγο μετά τις 21.30 ξέσπασε φωτιά κοντά στο Δίλοφο της Βάρης και ειδικότερα από την οδό Γραβιάς καίγοντας χαμηλή βλάστηση.  Οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, έστρεψαν γρήγορα τη φωτιά προς δασική έκταση με κατεύθυνση προς το Νεκροταφείο της Βούλας.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή αλλά και η δυσκολία πρόσβασης σε αρκετά σημεία εστίας, έκαναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής με 36 πυροσβέστες και 14 οχήματα αλλά και στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης της Βάρης, η φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα τέθηκε υπό έλεγχο.

Ερωτηματικά όμως δημιουργούνται για το τί συμβαίνει και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εντελώς τυχαία η ίδια περιοχή παίρνει φωτιά! Χαρακτηριστικά δε κάποιοι αποτρέπουν την όποια αναδάσωση επιχειρούν οι κάτοικοι με δικά τους μέσα μιας και μόλις φυτεύουν διάφορα δενδρύλια - π.χ. μετά τις δύο προηγούμενες φωτιές στο ίδιο σημείο - λίγες ημέρες αργότερα τα βρίσκουν ξεριζωμένα!

Όλα αυτά τυχαία?

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και να προστατέψει μια περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας ενάντια στα όποια επιχειρηματικά / οικοδομικά συμφέροντα.